Hiljaisen hetken paikka: Microsoft lopetti Xbox Onen Kinect-kameroiden valmistuksen

Seitsemän vuotta alkuperäisen lanseerauksen jälkeen Microsoft on lopettanut kuluttajille suunnattujen Kinectien valmistuksen.

25.10.2017 22:09

Microsoftin Kinect-liikkeentunnistukameroiden aika kuluttajatuotteena näyttää olevan ohi ainakin nykymuodossaan. Asiasta kertoi ensimmäisenä teknologiasivusto Co.Design, minkä jälkeen Microsoft on vahvistanut asian suoraan myös muulle medialle.

– Xbox Onen Kinectin valmistuminen on päättynyt, mutta se ei tarkoita täyttä loppua kyseiselle teknologialle. Kinect jatkaa kymmenien miljoonien Xbox-omistajien ilahduttamista, minkä lisäksi Kinectin innovaatiot jatkavat elämistä Xbox Onessa, Windows 10:ssä, Cortanassa, Windows Holographicissa ja tulevaisuuden teknologioissa, MIcrosoftin lausunnossa kerrotaan.

Ensimmäinen versio Kinectista debytoi vuonna 2010 Xbox 360:llä ja se nappasikin aikoinaan peräti tittlein nopeimmin myydyimpänä kuluttajaelektroniikkaalaitteena. Xbox Onen julkaisun aikoihin Kinectin parannellusta versiosta koetettiinkin tehdä käytännössä pakollinen osa konsolia, kunnes Microsoft tuli palautevyöryn jälkeen toisiin aatoksiin. Lopulta Kinect jäikin alustalla niin sivuun, että moni meistä ei ole välttämättä muistanutkaan enää laitteen olemassaoloa toviin.

Kinect ei ole toki ollut käytössä yksinomaan vain pelialalla.  Microsoft itse on käyttänyt sitä hyödyksi esimerkiksi juuri työssään lisätyn todellisuuden parissa, minkä lisäksi laitetta on hyödynnetty myös yhtiön ulkopuolella erilaisissa tutkimus- ja tuotekehitystöissä. Varsinkin lääketieteellisillä aloilla sen hyötyjä on kovasti yritetty kartoittaa.

Lähde: Co:Design, Polygon

Lisää luettavaa