Death Stranding– ja Metal Gear- luoja Hideo Kojima palkitaan arvostetulla BAFTA Fellowship -kunniapalkinnolla. Palkinto on ylin kunnianosoitus, jonka Britannian televisio- ja elokuvataiteiden akatemia voi myöntää yksittäiselle viihdetaiteen parissa työskentelevälle henkilölle.

Palkinnon on tähän mennessä voittanut jo yhdeksän pelintekijää. Kojima on toinen japanilainen palkinnon vastaanottaja. Viimeisin palkinnon voittanut pelinkehittäjä on vuonna 2018 kunnian saanut Tim Schafer.

– Suuret kiitokset palkinnosta. Olen hyvin kiitollinen, ja haluaisin käyttää tämän hetken aiempien voittajien kunniottamiseen, sillä arvostan suuresti heidän panoksiaan niin elokuva-, televisio- kuin pelikultuurille. Haluaisin myös kiittää kaikkia minua vuosien varrella tukeneita. Aion jatkaa missiotani luoda uusia ja innovatiivisia tapoja, jotka puskevat pelialaa eteenpäin, Kojima kiittää.

– Olemme hyvin iloisia, että saamme osoittaa kunniaa Hideo Kojiman uskomattomalle uralle BAFTA Fellowship -kunniapalkinnolla, jonka jaamme hänelle BAFTA Game Awards -tapahtumassa. Kojima on uraauurtava kehittäjä, jota kunniotetaan ympäri maailmaa hänen innovatiivisen työnsä ansiosta, BAFTAn johtaja, Amanda Berry sanoo.

BAFTA Game Awards -palkintoseremonia järjestetään 2. huhtikuuta. Gaalan voi katsoa suorana lähetyksenä muun muassa Twitch-suoratoistopalvelusta.

Lähde: BAFTA

Lisää luettavaa