Hideo Kojima vihjailee kehittävänsä suoratoistoon liittyvää ”isoa juttua”

Hideo Kojima on paljastanut olevansa halukas liittymään suoratoiston pioneerien joukkoon ja vihjailee samalla suuresta projektista aiheeseen liittyen.

24.3.2022 16:59

Death Strandingia parhaillaan kehittävä Hideo Kojima on paljastanut Nikkei Businessille antamassaan haastattelussa, että hänellä on kehitteillä salainen iso juttu suoratoistoon liittyen.

Valtavassa haastattelussaan Kojima keskustelee 5G-teknologiasta, suoratoistosta sekä niiden vaikutuksesta peliteollisuuteen ja vihjaa samalla niiden olevan jollain tapaa liitoksissa hänen tulevaan isoon projektiin.

– Näemme täysin erilaisia pelejä seuraavan viiden vuoden aikana, kun 5G alkaa leviämään laajemmalle. Minulla on mielessä yksi iso juttu liittyen suoratoistamiseen. En voi tosin sanoa sen enempää, sillä en halua pilata paljastusta, Kojima paljastaa nauraen.

Kojima näkeekin 5G:n sekä Googlen julkistaman Google Stadian mahdollistavan täysin uudenlaisia pelikokemuksia, jotka eivät ole olleet aiemmin mahdollisia tai jotka syntyvät muuttuvan käyttötarpeen myötä.

– Pelit muuttuvat radikaalisti. Nykypäivänä julkaistavat korkeatasoiset konsolit jäävät tietenkin myös elämään rinnalle. Mutta teknologia kehittyy, ja voimme luoda täysin uudenlaisia pelejä, joissa on ennennäkemättömiä kikkoja. Olen itse hyvin kiireinen, mutta haluaisin jättää jälkeni tähän haaraan historiassa, Kojima kertoo näkemyksestään.

Hän vertaa tulevaa pelimurrosta elokuviin ja musiikkiin, joiden kestot ja käyttökokemukset muuttuivat, kun ala kehittyi ja esimerkiksi elokuvat siirtyivät ensin teattereista televisioihin ja sitten suoratoistopalveluihin.

Kojima uskoo myös tekoälyjen muuttavan seuraavan viiden vuoden aikana tapaamme, jolla kulutamme viihdettä. Hänen mukaansa tekoälyn tekemät valinnat meidän nykyisen kulutettavan sisällön suhteen vaikuttaa tulevaisuudessa myös siihen, miten kyseistä sisältöä luodaan, mutta Kojima ei kuitenkaan osaa sanoa, miltä tämä mahdollisesti näyttäisi.

Koko haastattelun voi lukea japaniksi Nikkei Businessin kotisivuilta tai osin käännettynä Dualshockersin sivuilta. Jälkimmäinen käsittelee tarkemmin Kojiman näkemystä tulevasta murroksesta, sen vertailusta muihin medioihin sekä miehen filosofiaa pelikehityksen suhteen.

Death Stranding on kehitteillä PlayStation 4:lle.

Lähde: Nikkei Business, Dualshockers

Lisää luettavaa