Heroes of Might & Magicin ja Total Warin inspiroima strateginen seikkailupeli paljastettiin E3:ssa

Ruotsalaisen Lavapotionin Songs of Conquest on ottanut paljon vaikutteita Heroes of Might & Magicilta ja Total Warilta. Peliä kaavaillaan ensi vuodelle.

14.6.2019 13:07

Ruotsalaisen Lavapotionin kehittämä Songs of Conquest julkistettiin E3-messuilla. Heroes of Might & Magic– ja Total War -sarjoilta vahvasti vaikutteita ottavasta vuoropohjaisesta strategiapelistä nähtiin traileri ja tekijätiimin Carl Toftfelt kertoi joitakin yksityiskohtia pelin toiminnasta ja maailmasta.

Tekijätiimin klassiseksi seikkailustrategiaksi ristimässä pelissä rakennetaan oma kuningaskunta ja sen armeija. Pelaaja ohjaa kantajiksi kutsuttuja taikureita, jotka samalla toimivat hänen armeijansa kenraaleina. Kantajien ja tavallisten sotilaiden yhdistäminen on keskeistä taistelun kannalta. Tavoitteena on, oikeaa strategiaa hyödyntämällä, nujertaa vihollisensa.

Pelin maailmassa on lukuisia valtioita ja rotuja. Toftfeltin kertoman ja trailerin perusteella nähdään tavallisten ihmisten lisäksi ainakin liskoihmisiä ja epäkuolleita. Ihmisetkin ovat jakautuneet eri ryhmiin luonteidensa mukaisesti. Esimerkiksi Arleon on urheiden ritareiden valtio, kun taas Doneriassa asuvat kultaa rakastavat kauppiaat.

Yöllä ja päivällä on pelin kulun kannalta merkitystä. Alustavasti päivä on tarkoitettu pelaamista varten, kun taas yöllä valmistaudutaan seuraavaan vuoroon. Yksityiskohtia vuorokaudenaikojen pelimekaniikan suhteen kuitenkin hiotaan vielä, ja Toftfeltin mukaan jotkut loitsut saattavat tehdä yöstä pysyvän, jolloin tietyistä hahmoluokista olisi enemmän hyötyä.

Pelin nimessäkin mainitut laulut ovat tapa kuljettaa pelin tarinaa. Ne kertovat pelin eri skenaarioissa ja kampanjassa tapahtuvista ihmeistä ja seikkailuista.

Songs of Conquestin on tällä hetkellä määrä ilmestyä PC:lle ja Macille loppuvuodesta 2020.

Lähteet: Songs of Conquest, PC Gamer

Lisää luettavaa