Hehkutettu Dragon Ball -taistelupeli jättää Street Fighteria ja Tekkeniä varjoonsa – uusi hahmo vahvistettu mukaan

Dragon Ball FighterZ on selvästi tämän hetken kuumimpia taistelupelejä.

6.8.2018 19:20

Tammikuussa julkaistu Dragon Ball FighterZ osoitti viikonloppuna olevansa tämän hetken kuumin taistelupeli. Lukuisten kehujen ohella peli on otettu voimalla vastaan myös kilpailullisessa taistelupeliyhteisössä asti, mikä näkyi isosti Las Vegasissa käydyssä Evo 2018 -taistelupelitapahtumassa.

Maailman suurimpana taistelupelitapahtuma edelleen pidettävässä Evossa Dragon Ball näytti mahtiaan jo ennen kuin ensimmäistäkään varsinaista matsia oli pelattu. Tapahtuman kahdeksasta pääturnauksesta nimenomaan FighterZ keräsi eniten osallistujia jättäen Street Fighterin viimeisimmän osan ensimmäistä kertaa vuosiin kakkoseksi.

Kiinnostus Dragon Ballia kohtaan kulminoitui lopulta turnausten katsojamäärissä. GitHyp-analytiikkasivuston mukaan pelin otteluja seurasi parhaimmillaan noin 258 000 yhtäaikaista katsojaa, mikä teki sen pääturnauksesta Evo-historian kaikkien aikojen seuratuimman suositussa videopalvelussa. Street Fighter ylsi parhaimmillaan noin 215 000 seuraajaan.

Etuna Dragon Ballilla on ollut ehdottomasti se, että Evon pääturnauspeleistä se on ollut toinen tämän vuoden puolella julkaistu peli. Tuntien kuitenkin aikaisempien Dragon Ball -pelien usein keskinkertaisen laadun, ei saavutus ole silti mikään mitätön. Pelin on huomattu keränneen laajalti kilpailijoita myös useiden eri tyyppisten taistelupelifanien joukosta. Alunperin FighterZin arveltiin toimivan lähinnä paikkaajana hyytymistä kokeneelle Marvel vs. Capcom -sarjalle.

Noin yleisesti Evo-tapahtuman suosio näytti olevan muutenkin kasvussa. GitHypin mukaan niin Tekken 7, Super Smash Bros. Melee kuin Guilty Gear saivat tänä vuonna enemmän yleisöä kuin vuosi sitten. Tapahtuman järjestäjien mukaan Evoon rekisteröityi tänä vuonna reilut 10 000 kävijää, joista 7 400 olivat kilpailijoita. Viime vuonna yhteislukema oli hieman vajaat 9 000.

Ilman Dragon Ball FighterZ -julkistuksia Evossa ei tietysti myöskään jääty. Bandai Namco ja Arc System Works vahvistivat turnauksessa, että jo tovin aikaan sitten julkisuuteen vuotanut Cooler on matkalla peliin lisäsisältöhahmona. Myöhemmin tällä viikolla jo aiemmin vahvistetut perusmuodossaan taistelevat Goku ja Vegeta liittyvät vuorostaan peliin.

Ohessa sekä Cooleria, Gokua ja Vegetaa esittelevä traileri että myös Evossa käyty Dragon Ball FighterZin loppuottelu. Finaalissa vastakkain olivat japanilainen Goichi “GO1″ Kishida ja amerikkalainen Dominique “SonicFox” McLean. Voittajaksi kruunattu SonicFox pääsi finaaliin puhtaalla pelillä, kun taas GO1 pääsi tarjoamaan lisäjännitystä häviäjien finaalin kautta.

Lähde: GitHyp

Lisää luettavaa