HBO:n tulevan The Last of Us -sarjalta voidaan odottaa lähdemateriaalille uskollista videopelisovitusta.

Naughty Dog -studion Neil Druckmann ja sarjan toinen luoja Craig Mazin kommentoivat videopelin käyttämistä lähdemateriaalina The New Yorkerin haastattelussa. Druckmannin mukaan luvassa on ”paras ja autenttisin” videopelin sovitus tv-sarjan muotoon, vaikka Mazinin mukaan kyseessä ei olekaan merkittävä kunnia.

– Se ei ole maailman korkein rima ylitettäväksi, Mazin kommentoi videopelikäännösten yleistä tilaa.

Chernobyl-sarjasta tunnetuksi tulleen Mazinin mukaan The Last of Usin tarina toimii hyvin sarjana muihin peleihin verrattuna. Hän nostaa vastakkaisena esimerkkinä esiin Assassin’s Creed –pelisarjan, jonka vetovoiman ydin on Mazinin mukaan pelattavuudessa, ei tarinassa.

– Rakastan Assassin’s Creediä, mutta olin ymmälläni kun he kertoivat tekevänsä siitä elokuvan. Sen ilo on pelaamisessa. Sen tarina on käsittämätön.

Mazin kertoo videopelisovitusten pyrkivän liian usein myös tavoittamaan pelien toiminnan sarjoissa tai elokuvissa. Hänen mukaansa esimerkiksi Doomin kaltaisten tunnettujen pelien käännökset ovat tuhoon tuomittuja, koska pelillä ei ole juurikaan annettavaa elokuvalle. Mazin kertoo kuitenkin The Last of Usin vahvuuden olevan nimenomaan tarinassa.

– Huijasin ja valitsin pelin, jossa on paras tarina.

The Last of Us -sarja käynnistyy HBO Max -suoratoistopalvelussa 15. tammikuuta.

Lähde: The New Yorker

Lisää luettavaa