Warner Bros. ja Niantic Labs ovat esitelleet viimein laajemmin tulevaa Harry Potter: Wizards Unite -mobiilipeliä. Julki siitä on saatu samanaikaisesti niin joukko ensimmäisiä kuvia kuin myös kosolti yksityiskohtia pelin toiminnasta.

Nianticin luoman Pokémon GOn tavoin Wizards Unitea pelataan tutkimalla oikeaa maailmaa kännykän ruudun ohjeistuksella. Pokémon-kouluttajan sijaan pelaajat omaksuvat tällä kertaa kuitenkin taikaministeriölle töitä tekevän velhon tai noidan roolin ja lähtevät jahtaamaan oikeaan maailmaan karanneita Harry Potter -universumista tuttuja otuksia, hahmoja ja muita ”Foundables”-nimellä kulkevia maagisia ilmestyksiä. Tarkoituksena nämä olisi tietysti saada pois jästien nähtäviltä, mikä tapahtuu erilaisin taikakeinoin. Taikuus vuorostaan kuluttaa pelaajan taikamittaria, jota palautetaan vierailemalla pelin karttaan merkityissä majataloissa.

Muita sivuaktiviteetteja on myös tarjolla. Maailmasta löytämiään raaka-aineita voi hyödyntää minipelin voimin tehtävien taikavoimien keittämiseen, minkä lisäksi pelaajat voivat lähteä yhteisvoimin valloittamaan haastavia linnakkeita. Näiden sisuksista löytää voi aina vain harvinaisempia Foundables-asioita sekä taikuuteen perustuvia taisteluja.

Oman hahmonsa kykyihin pääsee myös kevyesti vaikuttamaan valitsemalla tälle yhden kolmesta ammatista. Näitä ovat pimeyden voimia vastaan taisteleva aurori, taikaotuksista enemmän tietävät taikazoologi sekä akateemisempi professori.

Harry Potter: Wizards Unitella ei ole toistaiseksi vielä tarkkaa julkaisuajankohtaa. Taikomaan olisi tarkoitus päästä kuitenkin tämän vuoden aikana.

Lähde: Pottermore, Wizards Unite (kotisivu)

Lisää luettavaa