Seattlelainen pelitalo V1 Interactive on laittamassa lapun luukulle. Viitisen vuotta toiminnassa ollut studio ilmoitti asiasta maanantaina virallisella Twitter-tilillään, mistä sen perustajajäsen Marcus Lehto jatkoi vielä sulkemispäätöstä taustoittaen.

– Prioriteettimme V1:llä on ollut työntekijöidemme hyvinvointi. Olemme olleet avoimia heidän kanssaan asioiden tilasta jo kuukausia. Teemme tämän päätöksen nyt, kun heillä on vielä aikaa löytää uusia töitä saaden samalla tukea studiolta, Lehto kuvailee.

V1 Interactiven ainoaksi luomukseksi jää viime vuonna ilmestynyt räiskintää ja strategiapeluuta yhdistänyt Disintegration. Private Divisionin tuella julkaistu peli sisälsi niin yksinpelikampanjan kuin moninpelinkin, mutta sen moninpeli suljettiin kannattamattomana jo kolme kuukautta julkaisun jälkeen. Mikään kummoinen arvostelumenestyskään peli ei koskaan ollut.

Disintegrationin ohjaajana myöskin toiminut Lehto on tunnettu aiemmin ennen kaikkea yhtenä Halo-sarjan luojista. Lehto oli ehtinyt vaikuttaa Bungiella vuodesta 1997 asti ja jätti pelitalon varsinaisesti taakseen syksyllä 2012.

Lähde: Marcus Lehto (Twitter)

Lisää luettavaa