Viime viikon tiistaina ilmestynyt Halo 5: Guardian on osoittautunut tuotteliaaksi.

Microsoftin mukaan Halo 5:n julkaisuviikko oli 14-vuotiaan pelisarjan ylivoimaisesti menestyksekkäin. Ensimmäisellä viikollaan peli tienasi yli 400 miljoonaa dollaria, mikä ylittää Halo 4:n ennen hallitseman myyntiennätyksen kirkkaasti noin sadalla miljoonalla. Tällä kertaa Microsoft on kuitenkin laskenut mukaan myös tyyriit konsolipaketit, joiden kyljessä Halo 5:ttä kaupitellaan, mikä luonnollisesti vaikuttaa lukuihin. Varsinaisia kappalelukuja Microsoft ei ole julkistanut.

Halo 5:stä tuli julkaisuviikollaan myös Xbox Onen käyttäjämääriltään menestyksekkäin yksinoikeuspeli, ja se keikkui viime viikolla Xbox Onen sekä Xbox Liven pelatuimpien pelien ykköspaikalla. Yhteensä fanit ovat upottaneet peliin jo yli 21 miljoonaa tuntia aikaa, joista 12 miljoonaa on vietetty yksinpelikampanjan parissa.

– Halo 5 edustaa kaikkia Xbox Onen mahdollisuuksia ja on ansainnut paikkansa Xboxin historian parhaan joulupelitarjonnan ankkurina, Xbox-pomo Phil Spencer hehkuttaa Microsoftin tiedotteessa.

Ennätyksiä rikottiin Halo 5:n puitteissa viime viikolla myös Suomessa. Lisää Pelaajastakin tutun Paavo Niskalan Guinness World Recordsin arvoisesta Halo-maratonista voi lukea täältä

Lähde: Xbox Wire, Eurogamer

Lisää luettavaa