Nintendon Kiotossa sijaitseva Japanin päämaja on ilmoittanut paikallisesta tietoturvamurrosta. Tiedotteen mukaan Japanin Club Nintendo -jäsensivusto on hakkeroitu, minkä seurauksena japanilaisjäsenten nimet, puhelinnumerot sekä koti- ja sähköpostiosoitteet ovat saattaneet vaarantua. Luottokorttitietoja Club Nintendossa ei käytetä.

Hakkeroinnit ilmenivät, kun japanilaissivuston jäsenet alkoivat saamaan 2. heinäkuuta runsain mitoin kirjautumisvirheitä. Nintendon ryhdyttyä tutkimaan tilannetta Japanin Club Nintendo -sivulta havaittiin yli 23 000 onnistunutta luvatonta kirjautumista kesäkuun 9. päivän ja heinäkuun 4. päivän väliseltä ajalta. Luvattomia kirjautumisyrityksiä oli kuitenkin huomattavasti enemmän, yli 15 miljoonaa kappaletta.

Japanin Nintendo on suositellut paikallisille jäsenilleen salasanojen vaihtamista. Raportin mukaan tapaus ei koske mukaan muiden maiden Club Nintendo -sivustoja.

Kyseessä on jo viikon toinen tietomurto. Aikaisemmin tällä viikolla Ubisoft ilmoitti joutuneensa vastaavaan tilanteeseen, kun hakkerit onnistuivat saamaan pääsyn julkaisijan verkkojärjestelmiin. Toisin kuin Nintendon kohdalla, Ubisoftin tietoturvamurto koski myös täläläisiä käyttäjätilejä.

Lähde: Kotaku

Lisää luettavaa