Hahmonkehitystä, kumppaneita ja valepiraatteja – suurroolipeli Starfieldia esiteltiin taas varoen uutuusvideolla

Bethesdan Into the Starfield -videosarja jatkui toisella osalla. Pelikuvaa ei silti kannata niinkään odotella.

16.3.2022 22:06

Loppuvuodelle tavoitellun Bethesda-suurroolipeli Starfieldin esittely on jatkunut uudella vidoemuotoisella kehittäjäpäiväkirjalla.

Puhumassa siinä kuullaan taas niin ohjaaja Todd Howardia, suunnittelupuolen vetäjää Emil Paglaruloa, päätehtäväsuunnittelija Will Shenia kuin pelin taiteellisen puolen vastuuhenkilöä Istvan Pelya. Aiheena on se, kuinka Starfieldin tarkoituksena on järjestelmillään ja suunnitteluratkaisullaan auttaa pelaajia luomaan omia tarinoitaan pelimaailman kanssa vuorovaikuttaessaan.

Puheeksi nousee muun muassa se, kuinka Starfieldin on määrä painottaa hahmoluonnissaan isosti muun muassa pelihahmon taustojen kuin erityispiirteiden määrittämistä. Tarkoituksena pelin olisi ammentaa paljon vanhemmista ”hardcore”-roolipeleistä, mutta lähestyä konseptia myös hieman tuoreemmasta näkökulmasta. Konkreettisia esimerkkejä tästä ei kuitenkaan vielä tarjota.

Mitä tulee pelimaailman asukkaiden kanssa vuorovaikuttamiseen, kerrotaan videolla, kuinka pelaajat voivat suurempien Starfield-osapuolien ohella liittyä ja vuorovaikuttaa erinäisin tavoin myös pelin vihamielisempää osastoa edustavian Crimson Fleet -avaruuspiraattien kanssa. Tähänkin tarjotaan pari erilaista lähestymismallia, sillä suoran piraattien puolelle järjestäytymisen ohella pelaaja voi liittyä Crimson Fleetin joukkoon myös näitä sisältä käsin vahingoittavana myyränä. Tapaus annettiin esimerkkinä siitä, että myös ”hyvänä tyyppinä” pelaaville tarjotaan mahdollisuuksia leikkiä pahisten kanssa.

Noin muuten videolla annetaan vihiä pelin kumppanihahmoista, joista yhteen – Vasco-nimiseen robottiin – tarjotaan myös nopea animoitu vilaus. Tarkoituksena kumppanihahmoissa olisi panostaa tällä kertaa aina vain enemmän siihen, kuinka nämä reagoivat, kommentoivat ja tuntevat pelaajan toimintaa kohtaan.

Yleisesti pelin dialogijärjestelmää sivutaan myös maininnalla, kuinka keskusteluissa ilmenevistä suostuttelumahdollisuuksista on pyritty saamaan luonnollisempia ja luontevampia.

Videon esittely tapahtuu yhä enemmän suuntaa antavan puheen ja konseptitaiteen varassa, eli esimerkiksi kunnollista pelikuvaa Starfieldista ei vieläkään nähdä. Hiljalleen senkin pitäisi kuitenkin vielä tapahtua, sillä peli olisi tarkoitus julkaista Xbox Seriesille ja pc:lle 11. marraskuuta 2022.

Lisää luettavaa