GTA VI:stä tihkuu uutta tietoa – päähenkilönä nainen ensimmäistä kertaa sitten alkuperäisen pelin, lähteet kertovat

Sumuverho raottuu.

30.7.2022 15:51

Useista oikeiksi todetuista huhuistaan tunnettu toimittaja Jason Schreier on saanut käsiinsä uusia tietoja varmasti monen odottamasta toimintapelijättiläisestä, Grand Theft Auto VI:stä.

Schreierin tuoreessa Rockstar Gamesiin kohdistuvassa raportissa kerrotaan paljon asiaa itse firman muuttuneesta työkulttuurista ja uudesta tavasta lähestyä pelejään. Maksumuurin takana oleva juttu sisältää kuitenkin myös mielenkiintoisia tiedonjyväsiä tulevasta suurpelistä.

Schreierin lähteiden mukaan suunnitteilla on, että pelin pelattavina päähenkilöinä on latinonainen ja tämän rikoskumppani. Tarina ottaa suurta inspiraatiota Bonnien ja Clyden legendaarisista edesottamuksista. Kyseessä on ensimmäinen kerta sitten alkuperäisen Grand Theft Auton, kun pelin tarinatilassa on mahdollista pelata naishahmolla.

Raportissa kosketetaan myös Pelaajankin uutisoimaa arviota, jonka mukaan pelialan analystit odottavat, että Grand Theft Auto VI julkaistaan Rockstarin emoyhtiö Take-Twon vuoden 2024 tilikautena, joka käynnistyy huhtikuussa 2023 ja päättyy maaliskuussa 2024. Rockstarin kehittäjien kerrotaan kuitenkin olevan skeptisiä aikataulun suhteen, sillä vaikka peliä on kehitetty jo vuodesta 2014, ei sen suhteen ole vielä lyöty mitään lukkoon ainakaan Schreierin haastateltavien mukaan. He kertovat odottavansa, että pelin julkaisuun on vielä ainakin kaksi vuotta.

Tietoon on tullut myös, että pelin kartta on fiktiivinen version Floridan Miamista, eli paluu Vice Cityyn saattaa olla enemmän kuin todennäköistä. Rockstar suunnittelee päivittävänsä karttaa jatkuvasti uusilla tehtävillä ja kaupungeilla, jonka toivotaan vähentävän pelin julkaisun lähentyessä usein nähtyä painostavaa crunch-kulttuuria, joka ei ole uusi asia Rockstarillekkaan. Uuden ja suuren kartan kerrotaan pitävän sisällään myös enemmän sisäalueita kuin aikaisemmat GTA-julkaisut.

Lähde: Bloomberg

Lisää luettavaa