GTA Onlinen päivittyminen vanhalla sukupolvella alkaa tulla päätökseensä

Uusi Grand Theft Auto Onlinen Freemodea laajentava päivitys on tekemässä tuloaan. Sitä ei kuitenkaan enää saada vanhoille konsoleille.

10.9.2015 23:04

Rockstar Games valmistautuu tuomaan ensi viikolla uuden päivityksen Grand Theft Auto Onlineen. Syyskuun 15. päivä laajenemassa on tällä kertaa pelin Freemode-osuus, joka on saamassa kokonaisen joukon pelimaailmaan sijoitettuja tapahtumia, joita on mahdollista hypätä pelaamaan ilman, että peli asettaa katsomaan lataustaukoja tai istumaan moninpeliauloissa. Samalla Grand Theft Auto V:n oma videotyökalu Rockstar Editor tuodaan virallisesti myös konsoleille.

Päivityksessä on kuitenkin pieni koira haudattuna: se tullaan näkemään ainoastaan vain pelin PlayStation 4-, Xbox One- ja pc-versiossa. Peliblogi Kotaku UK:n saamien tietojen mukaan syy tähän on yksinkertaisesti se, että PlayStation 3:n ja Xbox 360:n tekniset rajat ovat alkaneet tulla liiaksi vastaan kaikelle sille, mitä Rockstar haluaisi vielä tehdä Grand Theft Auto Onlinen kanssa.

– Kuten olemme aiemmin kertoneet, olemme aina tienneet, että saatamme jossain vaiheessa saavuttaa vanhoilla konsoleilla pisteen, jolloin ne eivät pysty enää käsittelemään jokaisen uuden päivityksen vaatimaa lisämuistia ja uusia skriptauksia. Olemme jatkaneet koko pelin optimointia saadaksemme niin paljon muistia irti vanhasta raudasta kuin vain mahdollista. Tietyn pisteen jälkeen sisällön lisääminen kyseisille laitteille nostaa esiin kuitenkin riskin, että koko pelikokemuksesta voi tulla epävakaa, Rockstartin edustaja selitti Kotakulle antamassaan tiedotteessa.

Tiedote ei suoranaisesti sano, etteivätkö Grand Theft Auto Onlinen Xbox 360- ja PlayStation 3 -versiot välttämättä enää koskaan saisi uutta sisältöä. Selvää alkaa kuitenkin olla, että vanhempien versioiden laajentaminen ei ole enää suuri prioriteetti Rockstarille ja näin ollen Xbox 360:llä ja PlayStation 3:lla Grand Theft Auto Online tallusteleekin nyt varsin varmoin askelin kohti elämänsä ehtoovaihetta.

Lähde: Kotaku UK, Rockstar Games

Lisää luettavaa