GTA-modikiista saattaa viimein selkeytyä – suosittu OpenIV-modityökalu näyttää taas elonmerkkejä

Grand Theft Auto -modaus ja sen salliminen on puhuttanut kovasti kesäkuussa, mutta tilanne näyttäisi olevan viimein ratkeamaan päin.

24.6.2017 16:02

Grand Theft Auto -sarjan modaaminen on noussut kuumaksi puheenaiheeksi näin kesäkuussa.

Keskustelu lähti käyntiin, kun Rockstar Gamesin emoyhtiö Take-Two lähetti lakimiestensä kautta alkukuusta lopetuskehoituksen suositun OpenIV-modityökalun kehittäjille todeten niiden rikkovan yhtiön oikeuksia. Pelaajat nousivatkin nopeasti asiasta barrikaadeille nähtyään teon käytännössä hyökkäyksenä modaamista vastaan ja vuodattivat näin esimerkiksi Grand Theft Auto V:n Steam-kauppasivun täyteen negatiivisia käyttäjäarvioita.

Rockstar Games itse kommentoi tapausta aluksi toteamalla, kuinka Take-Twon pyrkimyksenä on ollut OpenIV:n sulkemalla karsia verkkopohjaista Grand Theft Auto Onlinea vahingoittavia modauksia. Vaikka OpenIV on suunniteltu varta vasten yksinpelimodauksia varten, on sitä ollut mahdollista käyttää myös Grand Theft Auto Onlineen vaikuttavien muutosten tekoon.

Sittemmin näin loppuviikosta Rockstar on julkaissut uuden tiedotteen, jonka mukaan Take-Two on yhtiöiden välisten keskustelujen jälkeen virallisesti luvannut, ettei se ole lähtemässä jahtaamaan yleisesti yksinpelimodauksia, kunhan ne eivät vaikuta verkkopalveluihin tai riko tekijänoikeuksia. Lausunto on toki saneltu vielä sen verran varoen, että Take-Two on varannut itselleen käytännössä oikeuden muuttaa käytäntöään, jos se näin parhaaksi näkee.

Mitä tulee sentään OpenIV:n tulevaisuuteen, on se näyttävät hiljalleen merkkejä henkiinheräämisestä. Teknologiakeskeisen Motherboard-sivuston mukaan Rockstar on käynyt keskusteluja työkaluja rakentaneen Yuriy ”Good-NDS” Krivoruchkon kanssa modikiistaan liittyen. Perjantaina OpenIV:n käyttäjät huomasivatkin työkalujen saaneen uuden päivityksen. Vielä toistaiseksi työkalujen kotisivuja koristaa edelleen kuitenkin ilmoitus Take-Twon lopetuskehoituksesta, eikä sen latauslinkki toimi sekään normaalisti.

Lähde: Rockstar Games, Motherboard, PC Gamer, Rock Paper Shotgun

Lisää luettavaa