Grand Theft Auto -kehittäjille ylin kunniapalkinto Britannian akatemialta

Brittiakatemia BAFTA on palkitsemassa maaliskuussa Rockstar Gamesin korkeimmalla mahdollisella kunniapalkinnollaan.

3.3.2014 18:49

Grand Theft Auto -sarjasta erityisesti tunnettu pelitalo Rockstar Games on valittu vastaanottamaan seuraava Britannian televisio- ja elokuvataiteiden akatemia BAFTAn kunniapalkinto. Kyseessä on korkein mahdollinen kunnianosoitus, jonka nimekäs akatemia antaa peli-, elokuva- tai televisioalalla tehdystä työstä.

Palkinnon tulevat vastaanottamaan Rockstarin Sam Houser, Dan Houser, Leslie Benzies ja Aaron Garbut. Se jaetaan osana BAFTAn maaliskuun 12. päivä tällä kertaa järjestettävää vuosittaista pelipalkintogaalaa.

– On jännittävää voida antaa tunnustusta sille mahtavalle panostukselle, jonka Rockstar Games on antanut pelialalle viimeisten 16 vuoden aikana. Rockstarin tiimien esittämä luovuus ja intohimo on inspiroinut sukupolven edestä pelinkehittäjiä nostamaan rimaa jokaisella pelinkehityksen osa-alueella, akatemian pelikomitean puheenjohtaja Harvey Elliot kertoo.

Aiemmin pelialan edustajista palkinnon ovat vastaanottaneet Valven perustajajäsen Gabe Newell, jumalpelikonkari Peter Molyneux, Super Marion isä Shigeru Miyamoto sekä The Sims -kehittäjä Will Wright.

Varsinaiset kategoriat ja ehdokkaat uusimman BAFTA-gaalan palkintoja varten löytää akatemian kotisivuilta.

Lähde: BAFTA

Lisää luettavaa