Gran Turismon menestys hidastuu maailmalla

Gran Turismo 6 on yltänyt Suomessa jo platinalevyrajaan, mutta maailmalla pelisarjan myynnit ovat laskeneet huomattavasti.

15.1.2014 07:39

Gran Turismo -pelisarjan myynnit näyttävät kääntyneen maailmalla jyrkkään laskuun sarjan kuudennen osan myötä.

Pelimyyntejä seuraavan VGChartz-sivuston arvioiden mukaan joulukuun 6. päivänä PS3:lle julkaistua Gran Turismo 6 -autoilupeliä on myyty kuukaudessa hieman yli 2 miljoonaa kappaletta maailmanlaajuisesti. Sarjan edellinen osa, niin ikään PS3:lle vuonna 2010 julkaistu Gran Turismo 5, ylsi vastaavassa ajassa yli viiden miljoonan kappaleen myynteihin. Myös markkina-analyysejä tarjoavan Cowen & Co -yhtiön arvioiden mukaan GT6 jää reilusti edeltäjänsä perään Yhdysvaltain markkinoilla. Yhtiön mukaan GT6:ta on myyty Yhdysvalloissa 300 000 kappaletta, kun GT5 ehti vastaavassa ajassa kartuttaa lähes nelinkertaiset luvut.

Suomessa peli on kuitenkin ansainnut yhden myynnillisen merkkipaalun lisää. Pelialan etujärjestö FIGMA kertoo Gran Turismo 6:n yltäneen platinalevyyn oikeuttavaan 20 000 myydyn kappaleen rajaan. Gran Turismo 5 pokkasi myös platinaa Suomessa julkaisunsa jälkeen, ja peli olikin tuolloin nopeimmin platinamyynteihin yltänyt julkaisu.

Lähde: Official PlayStation Magazine

Lisää luettavaa