Google kaavaili Epic Gamesin ostamista, oikeusasiakirjat ovat paljastaneet.

Teknologiajätti ja Epic Games puivat paraikaa oikeudessa Fortniten tiimoilta. Epic Games ryhtyi vuonna 2020 kiertämään sekä Googlen että Applen perimiä maksuja menestyspelinsä sisäisistä ostoksista. Google ja Apple poistivat vastavetona Fortniten alustoiltaan, minkä seurauksena Epic haastoi yhtiöt oikeuteen.

Oikeudenkäynnin yhteydessä julkaistut asiakirjat ovat paljastaneet Googlen suunnitelleen Epic Gamesin hankkimista Fortniten suosion vuoksi. Project Elektra -nimellä kaavaillun strategian mukaan Google suunnitteli vaihtoehtoisesti merkittävän osuuden tai koko yhtiön hankkimista omistukseensa. Google-johtajien väliset sähköpostit kertovat yhtiön suunnitelleen vuonna 2018 joko kiinalaisen teknologiayhtiö Tencentin osuuden ostamista tai voimien yhdistämistä Tencentin kanssa koko Epic Gamesin osakekannan ostamiseksi. Suunnitelmien tavoitteena oli muuttaa Epicin lähestymistapaa Android-käyttöjärjestelmään, mutta syystä tai toisesta Google ei päätynyt toteuttamaan suunnitelmiaan.

Epic Games ei toistaiseksi ole menestynyt Fortniten tiimoilta käymissään oikeusjutuissa. Yhdysvaltalaisoikeus ratkaisi Applen ja Epicin oikeudenkäynnin valtaosin Applen eduksi kaksi vuotta sitten, eikä asiaan tullut muutosta valitusoikeudessa. Alkukuusta käynnistyneen Epicin ja Googlen välisen oikeudenkäynnin arvioidaan päättyvän joulun alla.

Lähde: Eurogamer

Lisää luettavaa