Teknologiajätti Google on päättämässä omien pelien kehittämisen sen parisen vuotta pyörinyttä Stadia-suoratoistopalvelua varten.

Yhtiö ilmoitti maanantai-iltana Suomen aikaa, että se sulkee Stadian pelinkehitysstudiot, minkä myötä kyseistä osastoa johtanut pelialan konkari Jade Raymond on jättämässä myös yhtiön. Osa sen valmiimmista hankkeista saattaa vielä nähdä päivänvalon alustalla, mutta muuten Google on vahvistanut, ettei siltä ole luvassa enää yksinoikeussisältöä Stadiaa varten.

Kotaku-sivuston tietojen mukaan sulkemiset koskevat noin 150 työntekijää. Google on kertonut yrittävänsä löytää ainakin osalle henkilöstössä uuden roolin yhtiön sisällä.

Pelinkehityksen sijaan Google keskittyy vastaisuudessa Stadian hallitsemiseen puhtaasti alustan ja teknologian ylläpitäjänä tarjoten Stadia-teknologiaa suoremmin kolmannen osapuolen kehittäjien ja julkaisijoiden käyttöön. Googlen mukaan tämä tarkoittaa kuluttajien kannalta tällä hetkellä sitä, että Stadian nykyiset käyttäjät voivat jatkaa palvelun hyödyntämistä normaalisti ja että lisää ulkopuolisten tahoja pelejä on tulossa palveluun jatkossakin.

– Olemme omistautuneita pilvipelaamisen tulevaisuudelle ja jatkamme osamme täyttämistä viedäksemme alaa eteenpäin. Päämäärämme pysyvät keskittyneinä parhaan mahdollisen alustan luomiseen pelaajille ja teknologian tarjoamiseen kumppaneillemme, Stadia-pomo Phil Harrison kertoo.

Lähde: Google

Lisää luettavaa