Google jatkaa peliosaajien värväämistä riveihinsä, nyt mukaan liittyi Serious Sam -kehittäjän perustaja

Googlen peliosaaminen on kasvanut viimeisimpänä Serious Sam -konkarilla.

24.3.2022 17:09

Kroatilalaista Croteamia 90-luvulla perustamassa ollut Alen Ladavac on jättänyt studionsa taakseen. LinkedInin kautta julkaistussa viestissään Ladavac kertoo loikanneensa Googlen riveihin työskennelläkseen sen uuden Stadia-palvelun parissa Münchenistä käsin.

Croteamissa Ladavac vaikutti ennen kaikkea studion teknologiapäällikkönä ja auttoi siis teknisellä osaamisellaan sellaisten pelien kuin Serious Samin ja The Talos Principlen luomisessa. Googlella hän vaikuttaa suunnittelupäällikön asemassa.

– Viimeiset 25 vuotta ovat olleet fantastisia, enkä voisi olla ylpeämpi kaikesta siitä, mitä olemme saavuttaneet, Ladavac toteaa.

Stadiaa varten Google on erityisesti viimeisen parin vuoden aikana palkannut riveihinsä näkyvästi useita pelialan veteraaneja, eikä kiinnostus alan osaajia kohteen ole näin Ladavacin nappaamisesta päätellen juuri ainakaan vielä hiipumassa. Marraskuussa sen olisi tarkoitus julkaista Stadia ensimmäisille kiinnostuneille, kun taas laajempi julkaisu odottaa ensi vuoden puolella.

Lähde: LinkedIn

Lisää luettavaa