Teknologiayhtiöt Nvidia ja Google ovat asettuneet vastustamaan Microsoftin suunniteltua Activision Blizzard -yritysostoa.

Bloomberg-julkaisun tietojen mukaan Nvidia ja Google ovat ilmaisseet huolensa kaupan vaikutuksista Yhdysvaltain kauppakomissio FTC:lle. Lähteiden mukaan yhtiöt ovat erityisesti huolissaan kaupan mahdollistavan Microsoftille epäreilun kilpailuedun pilvipelaamisessa, pelitilauspalveluissa sekä mobiilipelaamisessa.

Vuosi sitten julkistettu jättikauppa on ollut vastatuulessa jo jonkin aikaa. FTC kertoi joulukuussa pyrkivänsä estämään kaupan toteutumisen oikeusteitse. Komissio kertoi tuolloin kaupan tarjoavan Microsoftille mahdollisuuden rajoittaa kilpailijoidensa toimintaa esimerkiksi heikentävän pelien laatua ja saatavuutta kilpailevilla alustoilla.

Microsoft on tarjonnut kauppaan liittyen julkisesti isoja myönnytyksiä. Yhtiö on esimerkiksi julkistanut tarjonneensa Sonylle sopimusta, jonka mukaan se toisi suositun Call of Duty -pelisarjan PlayStationeille kymmenen vuoden ajan myös kaupan toteutumisen jälkeen.

Aikaisemmin kesään mennessä toteutuvaksi arvioidun kaupan tilanne on tällä haavaa epävarma. Toteutuakseen kauppa edellyttäisi hyväksyntää kansainvälisiltä kilpailuviranomaisilta, jotka ovat toistaiseksi suhtautuneet 69 miljardin dollarin ostoon huomattavan varautuneesti.

Lähde: Bloomberg

Lisää luettavaa