Gearbox Software on jälleen päätynyt julkisuuteen negatiivisessa valossa.

Viime syksynä odotetun Borderlands 3:n julkaisseen Gearbox Softwaren työntekijät ovat kertoneet studion maksaneen aiemmin luvattua pienempiä bonuksia, vaikka pelin kerrotaan rikkoneen pelisarjan myyntiennätyksen. Kotaku-julkaisulle puhuneiden työntekijöiden mukaan studio maksaa kehittäjille tavanomaista heikompia palkkoja, mutta kompensoi tätä bonuksilla. Kehittäjien mukaan odotettujen kymmenien tai jopa satojen tuhansien dollarien palkkioiden sijaan luvassa on tällä kertaa merkittävästi odotuksia matalammat bonukset.

Työntekijöiden mukaan studion toimitusjohtaja Randy Pitchford kertoi pelin kehityksen osoittautuneen odotettua kalliimmaksi ja studion kasvaneen aiempaa suuremmaksi, mikä selittää pienempiä bonuksia. Pitchfordin kerrotaan myös todenneen, että bonusjärjestelmään tyytymättömät työntekijät voisivat irtisanoutua.

Gearbox Software on julkaissut lausunnon, jossa studio kertoo tiedottaneensa äskettäin työntekijöilleen tulevista bonuksista. Lausunnon mukaan Borderlands 3:n tuotot ovat viimein ylittäneet kustannukset, minkä myötä kehittäjät saavat ensimmäiset bonuksensa. Studio kertoo myös kertoneensa työntekijöille päivitetyt odotukset tulevien neljännesten aikana maksettavista bonuksista. Lausunnossa ei kerrota yksityiskohtia bonusten määristä, mutta Gearboxin mukaan bonusjärjestelmä on yksi alan avokätisimmistä.

Lähde: Kotaku

Lisää luettavaa