Gearbox ryhtyi yhteistyöhön kritisoidun G2A-kauppapaikan kanssa – ja perääntyi sitten ärhäkästi

Gearbox on käynyt kuluvalla viikolla erikoiseen tanssiin pelilatauskoodien myyntipaikkana toimivan G2A:n kanssa. Ensin sen ilmoitettuub ryhtyneensä kauppapaikan kanssa jakelusopimukseen, mutta sitten kritiikki muuttikin ääntä kellossa.

8.4.2017 04:00

Pelilatauskoodien kauppapaikkana toimiva G2A on kivunnut taas otsikoihin. Nyt viimeisimpänä se on noussut puheeksi yhdessä peliyhtiö Gearboxin kanssa kummankin osapuolista ryhdyttyä yhteistyökumppaneiksi perjantaina julkaistun Bulletstorm: Full Clip Editionin erikoisversion jakeluun liittyen.

Gearboxin ilmoitettiin olevan osa uutta diiliä alkuviikosta, mutta se ajautui nopeasti kritiikin kohteeksi G2A:n kyseenalaisen maineen johdosta. Kritisoijien joukkoon lukeutui erityisesti YouTube-persoona John ”Totalbiscuit” Bain, jonka kommentteihin perustuen Gearbox esittikin lopulta torstaina G2A:lle uhkavaatimuksen yhteistyön jatkumisesta.

Uhkauksessaan Gearbox kehotti G2A:ta ryhtymään seuraavan muutaman kuukauden aikana muutostoimiin useammankin käytäntönsä kanssa. Sen pitäisi tulevaisuudessa esimerkiksi selventää maksujärjestelmiään ja tarjota kaikille käyttäjilleen ilmaiseksi huijausvakuutuksen, joka on tähän mennessä täytynyt ostaa kauppapaikalla erikseen. Gearbox haluaa peliyhtiöiden ilmaiseen käyttöön myös järjestelmän, jolla G2A.ssa mahdollisesti myynnissä olevia vilpillisiä latauskoodeja voidaan poistaa myynnistä.

Gearbox antoi G2A:lle 24 tuntia aikaa vastata vaatimuksiin julkisesti. G2A on kertonut medialle, että se on ollut asiasta yhteydessä Gearboxiin ja että sillä olisi lisää kerrottavaa viikonlopun jälkeen. Perjantaina Gearbox kuitenkin ilmoitti, että se on käynnistänyt diilistä vetäytymisen.

– Koska G2A:n toimesta ei ole ollut nähtävissä minkäänlaista julkista toimenpidettä Bulletstorm: Full Clip Editionin pc-version julkaisuun mennessä, on Gearboxin julkaisuosasto tekemässä osansa olla tukematta kauppapaikkaa, joka ei sitoutunut julkisesti suojaamaan asiakkaita ja kehittäjiä sen pyyntöjen mukaisesti, Gearbox kertoo tiedotteessaan.

Gearboxin perustaja ja johtaja Randy Pitchford on ilmaissut Twitterissä, että diili sai hänen tietojensa mukaan alkunsa alunperin nimenomaan Bulletstorm-kehittäjä People Can Flyn aloitteesta, eikä niinkään Full Clip Edition julkaisijana toimineen Gearbox Publishingin ajamana. Kummastusta maailmalla on silti herättänyt, että jarrua yhteistyön kanssa lyötiin vasta näinkin myöhään.

Lähde: Waypoint, Kotaku, Randy Pitchford (Twitter), G2A

Lisää luettavaa