Gabe Newell: Valve luottaa Microsoftin sanaan – ei kaipaa sopimusta Call of Dutyn pitämisestä Steamissa

Valve-pomo kertoo Microsoftin toimittaneen sopimusvedoksen Call of Dutyn pitämiseksi Steamissa.

10.12.2022 12:30

Valve ei tarvitse Microsoftilta sopimusta Call of Dutyn pitämisestä Steamissa, yhtiön toimitusjohtaja Gabe Newell on kertonut.

Microsoftin Xbox-johtaja Phil Spencer paljasti äskettäin yhtiön tehneen sitoumuksen Call of Duty -pelisarjan tuomisesta Nintendon alustoille seuraavan kymmenen vuoden ajan, mikäli yhtiön Activision Blizzard -kauppa saadaan onnistuneesti maaliin. Spencer kertoi Microsoftin olevan valmis tekemään vastaavan tarjouksen myös pelien pitämisestä Steam-jakelualustalla, mutta Newellin mukaan sopimuksen tekeminen ei ole tarpeen.

Newell kertoo Kotaku-sivustolle antamassaan lausunnossa olevansa tyytyväinen, että Microsoft haluaa jatkaa yhteistyötä Steamin kanssa Call of Duty -pelisarjan parissa. Hänen mukaansa Microsoft on jopa toimittanut Valvelle sopimusvedoksen, jota Valve ei kuitenkaan pitänyt tarpeellisena yhtiöiden välisen luottamuksen vuoksi.

– Phil ja Microsoftin pelitiimi ovat aina pitäneet meille antamansa lupaukset, joten luotamme heidän aikomuksiinsa, Newell kommentoi.

Call of Duty -pelisarjan uusin osa, Call of Duty: Modern Warfare II, on saatavilla Steamissa. Kyseessä on kuitenkin ensimmäinen Steamissa julkaistu uusi Call of Duty -peli viiteen vuoteen, sillä julkaisija Activision Blizzard toi pelisarjan pc-versiot vuosien ajan vain yhtiön omalle Battle.net -alustalle.

Lähde: Kotaku

Lisää luettavaa