Futismanagerointisarja Football Managerin seuraavat osat ovat paljastuneet. 13. marraskuuta Windows-, Mac-, ja Linux-koneilla päästään luotsaamaan omaa potkupallotiimiä Football Manager 2016:ssa, jota seuraavat myöhemmin joulun alla vielä myös sivupelit Football Manager Touch ja Football Manager Mobile.

Yleisten käyttöliittymä-, ulkoasu ja tietokantapäivitysten lisäksi Football Manager 2016 esittelee sarjaan tänä vuonna uuden moninpelattavan Fantasy Draft -tilan. Siinä maksimissaan 32 pelaajaa pääsevät luomaan unelmajoukkueensa ja manageroimaan siitä sitten kaveriporukan parhaimman futaripoppoon. Kokonaan oman jalkapalloklubin rakentaminen tulee jatkossa onnistumaan myös ihan yksinkin pelatessa.

Sivupeleistä Football Manager Touch on uusi versio aiemmin Football Manager Classicina tunnetusta pelistä, kun taas Mobile tunnettiin vastaavasti aiemmin nimellä Football Manager Handheld. Pelit ovat virtaviivaistettuja versioita Football Manager 2016:sta, joista Touch on suunniteltu ensisijaisesti tableteilla tapahtuvaa pelaamista varten ja Mobile vuorostaan kännyköille paremmin soveltuvaksi kokemukseksi.

Siinä missä pääpelille on kertymässä hintaa noin 55 euroa, on Touch mahdollista hankkia tabletille 20 eurolla ja Mobile mobiililaitteille yhdeksällä eurolla. Touchin peluu tulee olemaan mahdollista myös pc:llä, jolle hankittuna se on kustantamassa itsenäisenä tuotteena 30 euroa. Football Manager 2016:n ostajat saavat sen kuitenkin itselleen ilmaiseksi osana pääpeliä.

Touch tukee mahdollisuutta siirtää pelitalennuksensa pelin eri versioista toiseen. Pelin pelaamisen voi aloittaa siis esimerkiksi tabletilla ja jatkaa sitten huoletta pc:llä.

Mikäli Football Manager 2016:n testaaminen ennakkoon kiinnostaa, tulee se olemaan mahdollista ennakkotilaamalla pelin tietyiltä digitaalisilta jälleenmyyjiltä. Tuolloin pelistä tarjoillaan kokeiltavaksi sen beetaversiota. Kaupan päälle kehittäjät heittävät ennakkotilaajille vielä myös dokumentin uusimman sarjan osan kehittämisestä.

Ohessa läjä ensimmäisiä videoita uusimmasta managerointisarjan osasta.

Lähde: Football Manager (kotisivu), Miles Jacobson (Twitter)

Lisää luettavaa