FromSoftwaren Hidetaka Miyazaki on halukas tekemään Red Dead Redemption 2 -tyylisen kerronnallisen pelin

Souls-sarjan luojana tunnettu Hidetaka Miyazaki haluaisi jossain vaiheessa tehdä enemmän tarinavetoisemman pelin.

12.4.2019 08:09

FromSoftwaren Hidetaka Miyazaki on kertonut parhaillaan käynnissä olevassa Reboot Develop -konferenssissa olevansa kiinnostunut tekemään Rockstar-tyylisen kerronnallisen pelin.

Miyazaki sekä Shadow of the Colossuksen luoja Fumito Ueda olivat puhumassa yhdessä järjestetyssä paneelissa, jossa tekijät paljastivat omia pelisuunnittelufilosofioitaan.

Keskustelun aikana Miyazaki paljasti, että olisi halukas tekemään Red Dead Redemption 2:n kaltaisen pelin, jossa tarina olisi pelin varsinainen lähtökohta. Hän samalla totesi, että hänen täytyy tulevissa peleissään oppia paremmaksi välittämään oma tarinaideansa tiimille, jotka eivät hänen mukaansa usein ymmärrä työskentelemänsä pelin yleisiä tarinalinjoja.

Ennen Rockstar-viittausta kaksikko keskusteli heidän pelattavuuden ehdoilla lähestyvästä pelisuunnittelusta, jossa molempien kohdalla tarina ja dialogi jätetään usein vasta loppuvaiheeseen kehitystä.

Uedan mukaan hänellä on tosin aina yleinen juoni-idea tiedossa pelejä suunnitellessa, mutta lopullinen tarina ja dialogi muodostuu vasta aivan kehityksen lopussa. Tämä auttaa myös välttämään turhia uudelleenkirjoituksia. Hän uskoo myös, että ennen kaikkea pelien visuaalisuus määrittelee ne peleiksi.

Miyazaki kertoi olevansa asian suhteen samaa mieltä, ja jatkoi, että maailman luonti sekä itse kentät vaikuttavat tarinaan, joten siitä ei ole järkeä aloittaa. Hänelle juuri pelattavuus on pelien sielu. Kun se on saatu viimein muodostettua, hän ryhtyy luomaan tarinaa, joka sopii osaksi pelattavuutta ja vaikuttaa osaltaan siihen.

– Leikit savella ja hiljaa se alkaa löytää muotonsa, Miyazaki kuvaili prosessia.

Lähde: VG247

Lisää luettavaa