Kulttipeli Frog Fractionsin jatko-osa on julkaistu viimeinkin maailmalle.

Parin vuoden mittaisen ja 23 indiepelin sisään sijoitellun vaihtoehtotodellisuuspelin avulla jäljitetty Frog Fractions 2 on julkaistu osana Glittermitten Grove -peliä. Jouluna päättyneen jäljitystyön myötä Glittermitten Grove sai päivityksen, joka avasi Frog Fractions 2:n sisällön pelaajille. Frog Fractions 2:n Kickstarter-kampanjaa tukeneille käyttäjille on paljastuksen jälkeen lähetetty latauskoodi Glittermitten Groveen, jotta he pääsisivät käsiksi varsinaiseen Frog Fractions 2:een.

Glittermitten Grovesta pääsee Frog Fractions 2:een helpoiten kaivautumalla erityisilotulitteiden avulla maan alle, jossa pelaajia odottaa ovi Frog Fractions 2:n uuteen maailmaan. Vaihtoehtoisesti Glittermitten Grovea pelaamalla voi löytää vastaavan oven myös taivaalta, mutta kyseinen menetelmä edellyttää huomattavasti enemmän vaivannäköä.

Alkuperäinen Frog Fractions on vuonna 2012 julkaistu selainpeli, joka naamioitiin aikoinaan tarkoituksellisesti yksinkertaiseksi ja viattoman näköiseksi pelikokemukseksi. Kun sitä kuitenkin tutkiskelee tarkemmin, löytyy sen sisuksista käytännössä kokonaan toisenlainen peli, joka hurmasi monia erityisesti outoudellaan ja teki Frog Fractionsista näin oman pienen netti-ilmiönsä. 

Vinkki: Kun saat kilpikonnan, liiku nuolinäppäimillä lammen pohjalle. Muista hankkia myös lohikäärme ja poimuajo kun vain pystyt.

Saamansa suosion myötä pelille alettin joukkorahoittaa pari vuotta myöhemmin jatko-osaa Kickstarterissa. Koukkuna tässä oli kuitenkin se, että kun peli valmistuu, ei sitä julkaista normaalisti. Sen sijaan se piilotetaan vähin äänin pelaajien löydettäväksi. Tästä syntyi kehittäjän antamien erilaisten vinkkien vauhdittamana eräänlainen oma monimutkainen vaihtoehtotodellisuuspelinsä (ARG), josta kannattaa lueskella lisää Vice-sivuston puolella. Se oli käynnissä aina nyt joulukuuhun asti, kunnes Frog Fractions 2 lopulta löydettiin.

Päivitys: Uutiseen lisätty taustaa Frog Fractionsista.

Lähde: Kotaku

Lisää luettavaa