Fortnite suuntasi ulos early accessista

Fortniten varhaisjulkaisuvaihe päättyy, mikä tarkoittaa keskeisesti Save the World -osuuden valumista aina vain vahvemmin sivurooliin.

30.6.2020 17:07

Peli-ilmiö Fortnite ei ole brändäykseltään enää varhaisjulkaisupeli. Kehittäjä Epic Games kertoo, että se on päättänyt pelin Save the World -osuuden early access -vaiheen, minkä myötä varhaisjulkaisumainintaa ei nähdä enää myöskään muissa osissa peliä.

Fortnite tuotiin ensimmäistä kertaa laajemman yleisön saataville heinäkuussa 2017, jolloin se rakentui juurikin yhteistyöpelaamiseen keskittyvän Save the World -osuuden varaan. Varsinaiseksi ilmiöksi se nousi kuitenkin hiljalleen sen myötä, kun ilmaiseksi pelattava Battle Royale -osuus julkaistiin noin kuukautta myöhemmin.

Epicin tarkoituksena on pitää Save the World -puoli vastaisuudessakin maksullisena, vaikka aikoinaan myös siitä on ollut tarkoitus tehdä ilmainen. Sen kehitys jatkuu yhä, mutta hitaammalla tahdilla. Keskeisen osan tästä muodostavat pian käynnistyvät Ventures-kaudet, jotka tuovat yhä uusia tavoitteita pelaamiseen. Aiemmin nähtyjä erityistapahtumia pyöritetään pelissä myös vuosittaista tahtia.

Save the Worldin ja Battle Royalen työstö tapahtuu vastaisuudessa myös selkeämmin toisistaan erillään. Tämä muun muassa tarkoittaa, etteivät kaikki tulevat kosmeettiset esineet ole toimimassa enää Save the World -puolella.

Lähde: Epic Games

Lisää luettavaa