Fortnite sai lähtöpassit nyt myös Google Playsta – Epic Games jatkaa oikeushaasteilla

Epic Games on nyt sodassa niin Applen kuin Googlenkin kanssa.

14.8.2020 11:05

Google on hypännyt Applen kanssa samaan junaan ja potkinut Fortniten ulos omalta mobiilikauppapaikaltaan. Verkkopelihitti sai lähteä Google Playsta vastaavasta syystä kuin App Storesta, eli sen on katsottu rikkoneen sen sääntöjä tarjoamalla mahdollisuuden ostaa pelin sisäistä valuuttaa Googlen ulkopuolisella maksunkäsittelyjärjestelmällä.

– Androidin avoin ekosysteemi antaa kehittäjille mahdollisuuden jakaa sovelluksia läpi useiden eri sovelluskauppojen. Play Storea käyttäville meillä on johdonmukaiset käytännöt, jotka ovat reiluja kehittäjille ja pitävät kauppapaikan turvallisena käyttäjille. Vaikka Fortnite pysyy saatavilla Androidille, emme voi pitää sitä enää saatavilla Play-kaupassa, koska se rikkoo sääntöjämme, Googlelta kerrottiin The Verge -julkaisulle.

Epic Games ei jakanut Fortniten Android-versiota alkujaan itse asiassa ollenkaan Google Playn kautta johtuen juuri Googlen maksupolitiikasta. Se ryhtyi kuitenkin hyödyntämään kauppapaikkaa aiemmin huhtikuussa Googlen tavasta käsitellä Play-kaupan ulkopuolella tarjottavia Android-sovelluksia.

Epic onkin haastanut Googlen nyt oikeuteen Applen lisäksi. Haasteessaan yhtiö syyttää Googlea erityisesti kilpailun eliminoinnista käyttäen ”lukemattomia sopimuksellisia ja teknisiä esteitä”.

Fortnite on yhä saatavilla ja päivitettävissä Android-laitteille Google Playn ulkopuolelta.

Lähde: The Verge, Epic Games

Lisää luettavaa