Formula 1 -kuljettaja Lewis Hamilton nousi legendaarisen Michael Schumacherin rinnalle voittotilastoissa – tietokonepelimuisto tuli ensimmäisenä mieleen

Hamilton muistelee pelanneensa pienempänä Grand Prix 2 -peliä Michael Schumacherina. Nyt hän on legendaarisen saksalaiskuskin kanssa huipulla lajin voittotilastoissa.

24.3.2022 15:46

Formula 1 -radoilla tehtiin tällä viikolla historiaa, kun Mercedes-kuljettaja Lewis Hamilton ylsi voittojen määrässä samaan ennätykselliseen lukuun legendaarisen Michael Schumacherin kanssa. Hamiltonin 91. voiton kunniaksi Michaelin poika Mick Schumacher lahjoittikin Hamiltonille sunnuntaina yhden isänsä kypäristä, mikä sai Hamiltonin kuvailemaan arvostustaan seitsenkertaista maailmanmestaria kohtaan.

Tunnelmoinnin keskellä esille nousi nopeasti varhainen pelimuisto Hamiltonilta.

– Kasvaessa sitä tulee seurattua ja jumaloitua ihmistä siitä, miten kyvykkäitä he ovat ja mitä he pystyvät toistuvasti tekemään vuodesta ja kisaviikosta toiseen tiiminsä kanssa. Muistan pelanneeni Michaelilla Grand Prix 2 -pelissä. Katsellessani hänen dominointia niin pitkään en uskonut kenenkään – varsinkaan minun – tulevan lähellekään Michaelia ennätyksien suhteen. Tämä on uskomaton kunnia, Hamilton kertoi formuloita aikoinaan myöskin ajaneelle David Coulthardille.

Grand Prix 2 oli vuonna 1996 julkaistu MicroProsen ja Geoff Crammondin ajopeli, joka oli muun muassa realistisuutensa myötä yksi aikansa merkittävimpiä kaahailuteoksia. Grand Prix -sarja jatkui aina vuonna 2002 julkaistuun Grand Prix 4:ään asti ja näin siis vanhan MicroProsen sulkeutumiseen asti. 

Tammikuussa 35 vuotta täyttänyt Hamilton on ajanut F1 -sarjassa vuodesta 2007 lähtien. Tämän odotetaankin vielä tämän vuoden aikana ohittavan Schumacherin voittoennätyksen. Hänen järjestyksessään seitsemäs maailmanmestaruus näyttää yhä myös aina vain todennäköisemmältä.

51-vuotias Schumacher ajoi F1-sarjassa vuosina 1991-2006 ja 2010-2012 kilpaillen näin muun muassa Mika Häkkisen ja Kimi Räikkösen kanssa. Schumacher on pysynyt sivussa julkisuudesta joulukuussa 2013 kokemansa lasketteluonnettomuuden jälkeen.

Lisää luettavaa