Five Nights at Freddy’s -tekijä astuu sivuun kehityspuuhista – menestyskauhusarjan ei ole silti määrä päättyä

Lähtö tapahtuu sen jälkeen, kun kehittäjän poliittiset lahjoituksit herättivät kritiikkiä.

18.6.2021 22:14

Five Nights at Freddy’s -luoja Scott Cawthon siirtyy sivuun menestyksekkään kauhusarjansa vetäjänä. Cawthon on ilmoittanut asiasta omilla kotisivuillaan kuvaillen kokeneensa niin siunatun, tyydyttävän kuin rikkaan uran.

– Tajutessani, että olin reilu kolmikymppinen sarjan luodessani ja nyt lähestyn neljänkympin puoliväliä, huomaan kaipaavani monia asioita, joihin sain keskittyä ennen kuin FNAF:stä tuli niin suuri menestys. Kaipaan pelien tekemistä lapsilleni. Kaipaan sen tekemistä huvikseni. Kaipaan myös roolipelien tekemistä, vaikka olen kehno siinä, Cawthon summaa.

Cawthonin mukaan hänen siirtymisensä sivuun ei kuitenkaan tarkoita loppua Five Nights at Freddy’s -sarjalle. Hän kertoo vetovastuun siirtyvän toiselle henkilölle, jonka hän valitsee itse oman luottonsa mukaan.

Cawthonin ilmoitus on tapahtunut hieman sen jälkeen, kun kehittäjän huomattiin tehneen lahjoituksia varsinkin republikaanipoliitikoille, joiden kannan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä kohtaan ei ole katsottu olleen siitä suopeimmasta päästä. Asia on herätti kritiikkiä Five Nights -yhteisössä, sillä sarjan faneista löytyy näkyvästi myös kyseisten vähemmistöjen edustajia. Tämän huomioiden  Cawthon vastasikin alkuviikosta kritiikkiin Redditissa todeten, ettei hän pahoittele lahjoituksiaan, mutta näkee silti yhteisönsä myös rakkaana asiana.

Kotisivuillaan tekemässään ilmoituksessa Cawthon ei ole suoraan viitannut tapahtuneeseen. Hän kuitenkin ilmaisee saaneensa hiljattain kritiikin ohella paljon myös tukea.

– Minulle on osoitettu hurja määrä rakkautta ja tukea menneen viikon aikana ja iso osa siitä on tullut LGBTQ-yhteisöltä. Kohtaani osoitettu ystävällisyys on ollut surrealistista, Cawthon kommentoi.

Lähde: Scott Cawthon (kotisivu), Reddit

Lisää luettavaa