Five Nights at Freddy’s -elokuva on oikea megahitti – nousi kauhustudion koko historian tuottoisimmaksi teokseksi

Todella kova suoritus tältä pelileffalta.

29.11.2023 15:00

Lokakuun lopulla valkokangasensi-iltansa saanut videopeliadaptaatio Five Nights at Freddy’s on osoittautunut oikeaksi supermenestykseksi. Elokuva on nyt noussut kauhugenreen erikoistuneen Blumhouse-studion kaikkien aikojen tuottoisimmaksi julkaisuksi.

FNaF-elokuva on tienannut tähän mennessä jo huikeat 296,2 miljoonaa dollaria maailman lippuluukuilla. Tulos on moninkertainen verrattuna sen hyvinkin maltilliseen 20 miljoonan dollarin tuotantobudjettiin.

Blumhouse-pomo Jason Blum hehkuttaa elokuvan menestystä sosiaalisessa mediassaan. Hän kertoo sen nousseen nyt studion kärkeen, ohittaen edellisen ykkössijan pitäjän Splitin vuodelta 2016. M. Night Shyamalanin ohjaama ja James McAvoyn sekä Anya Taylor-Joyn tähdittämä kauhujännäri onnistui tienaamaan 278,5 miljoonaa dollaria 9 miljoonan budjetilla.

Blum myös kiittelee julkaisunsa yhteydessä elokuvan suomensukuista ohjaajaa Emma Tammea, alkuperäispelin luojaa ja elokuvan käsikirjoittajaa Scott Cawthonia, näyttelijäkaartia, ravintolan karmivat animatrooniset robottieläimet rakentanutta The Jim Henson Companya sekä muita yhteistyökumppaneitaan.

Five Nights at Freddy’s pohjaa samannimisiin kauhuvideopeleihin, joita on julkaistu vuodesta 2014 lähtien.

Elokuvan virallinen traileri on katseltavissa alta.

Lisää luettavaa