Five Nights at Freddy’s 6 on kuollut ja kuopattu – virallisesti peliä ei koskaan edes julkistettu

Julkistamaton Five Nights at Freddy's 6 -peli on tekijänsä Scott Cawthonin mukaan kuopattu toistaiseksi pysyvästi.

3.7.2017 18:37

Scott Cawthon on paljastanut lopettaneensa huippusuositun kauhupelisarjansa Five Nights at Freddy’s kuudennen osan tuotannon.

Virallisesti Cawthon ei ollut tosin edes julkistanut kuudennen osan olevan kehitteillä, vaikka onkin vihjaillut viimeisen kuukauden ajan työskennelleen uuden pelin parissa. Nyt hän on paljastanut pelin olleen Five Nights at Freddy’s 6, mutta että pelin kehitys on pistetty toistaiseksi jäihin.

– Pakotettuani itseni työskentelemään tämän parissa joka päivä, tajusin jotain – en vain halua kehittää tätä. Jokaisen [Five Nights at Freddy’s -]pelin julkaisun jälkeen, pelaajien odotukset ovat nousseet aiempaa suuremmiksi seuraavaa peliä kohtaan, ja oikeutetusti. Jokaisen pelin PITÄISI olla parempi kuin edeltäjänsä! Mutta tuo paine on kasaantunut, ja pelkään laiminlyöneeni muita asioita elämässäni yrittäessäni pysyä kerääntyneiden odotusten tasolla. Joten tuumattuani asiaa pitkään; Olen päättänyt lopettaa sen parissa työskentelyn. En aio julkaista pelistä enää yhtään mitään, ja olen pyytänyt mukana olleita ihmisiä myös olematta kertomatta mitään. Siitä ei vain enää puhuta, Cawthon kirjoittaa blogiviestissään.

Cawthon kuitenkin rauhoittelee heti perään, ettei päätös tarkoita sitä, että hän luopuisi pelien tai edes FNaF-sarjan kehityksestä kokonaan. Hän haluaa kuitenkin löytää jälleen pelikehityksen ilot ja tehdä pelin, joka on hauska ja suunnattu faneille. Hän jopa vitsailee, että hän voisi yrittää tehdä jotain Pizza Tycoon -tapaista peliä.

Five Nights at Freddy’s -universumi voi tuoreimmasta päätöksestä huolimatta kuitenkin hyvin. Pelisarjasta on kehitteillä kauhuelokuva, minkä lisäksi lupailtu VR-versio pelistä on edelleen kehitteillä. Cawthon on aikeissa myös kirjoittaa kolmannen Five Nights at Freddy’s -kirjan.

Pelisarja sai alkunsa vuonna 2014 julkaistulla Five Nights at Freddy’s -pelillä, minkä jälkeen se on kerännyt vankan fanilauman striimaajien ja muiden Let’s Play -videoiden saattelemana. Pelit ovat pelattavissa pc:llä ja mobiilialustoilla.

Lähde: Steam

Päivitetty 21:38: Uutisessa mainittiin virheellisesti Cawthonin kirjoittavan tulevaisuudessa toisen kirjan, vaikka kyseessä oli nimenomaan kolmas kirja. Pahoittelemme käännösvirhettä.

Lisää luettavaa