Fingered on uusi hämmentävä peli Super Meat Boy -kehittäjältä – ja se saapuu ensi viikolla

Edmund McMillenin uusi Fingered-peli haastaa osoittamaan syyttävällä sormella kohti maailman rikollisuutta.

16.8.2015 13:14

Super Meat Boysta ja The Binding of Isaacista parhaiten tunnettu kehittäjä Edmund McMillen on julkaisemassa 18. elokuuta jälleen uuden pikkupelin. Tällä kertaa kyseessä on poliisisimulaatioksi kutsuttu Fingered, jota päästään pelaamaan Windows-koneilla noin kahden euron hintaan.

Fingeredissa tarkoituksena oli siivota rikollisuus pois maailmasta osoittamalla syyttävällä sormellaan kaikkia tavalla jos toisella syyllisiä ihmisiä. Syyllisiä pelaajat etsivät erinäisten pelimaailman asukkien kuvauksien perusteella, mutta hankalaksi tilanteen tekee se, että kukin kuvaus on väritetty pelihahmon oman persoonallisuuden mukaan. Jokin hahmo voi siis esimerkiksi nähdä lihavan henkilön vastenmielisenä, kun taas toinen voi kokea kilot seksikkäänä ilmestyksenä.

McMillenia ovat avustaneet Fingeredin kehityksessä tällä kertaa niin monille hänen peleilleen trailereita tehnyt James Id kuin myös pelin äänipuolesta vastannut Ridiculon-bändi. Peli sai alkunsa viikonlopun aikana kehitettynä Game Jam -projektina.

Ohesta voi katsastaa Fingeredin trailerin. Se ei tosin anna välttämättä erityisen informatiivista kuvaa pelistä, joten ylhäältä löytyvästä galleriasta voi katsastaa myös joukon ruutukaappauksia uutukaisesta.

McMillenilla on ollut viime aikoina erittäin monta rautaa tulessa. Fingeredin lisäksi hän on valmistellut The Binding of Isaac: Rebirthille mittavaa laajennusta, minkä ohella maailma odottaa edelleen toiveikkaana, että niin Mew-Genics kuin Super Meat Boy Foreverkin saataisiin vielä joskus pelattavaksi. Parhaillaan alkuperäinen Super Meat Boy -tasoloikintakin tekee tuloaan vieläpä myös PlayStation 4:lle ja Vitalle.

Lähde: Edmund McMillen, Steam

Lisää luettavaa