Final Fantasyn isän oma pelitalo yhteistyöhön ansioituneen roolipelistudion kanssa

Hironobu Sakaguchin pelitalo Mistwalker on tekemässä parhaillaan peliä yhdessä Bravely Default -kehittäjä Silicon Studiosin kanssa.

22.2.2016 22:18

Final Fantasy -luoja Hironobu Sakaguchin oma Mistwalker-pelistudio on ilmoittanut kehittävänsä uutta peliä yhteistyössä Bravely Default -kehittäjä Silicon Studiosin kanssa. Yhtiöt eivät ole vielä toistaiseksi antaneet suuremmin yksityiskohtia yhteisestä projektistaan, mutta ainakin sen olisi tarkoitus hyötyä sekä Silicon Studiosin teknisestä osaamisesta että myös Mistwalkerin mielikuvituksesta.

Julkistuksen yhteydessä yhtiöt paljastivat myös ohesta nähtävillä olevan taidekuvan. Kuva on siinä mielessä erikoinen, että se nähtiin ensimmäistä kertaa julkisuudessa itse asiassa jo vuonna 2009, jolloin sen tehnyt taiteilija Kimihiko Fujisaka kertoi, ettei kuva liittynyt mitenkään studion silloisiin projekteihin. Myöhemmin kuvaa on käytetty myös hyödyksi, kun Mistwalker on puhunut Terra Battle -mobiilipelistään lupaamasta konsoliversiosta. Tämä ei kuitenkaan välttämättä tarkoita, että studioiden yhteistyöprojekti olisi nimenomaan juuri uusi Terra Battle -peli.

Sekä iOS- että Android-laitteille parhaillaan saatavilla oleva Terra Battle on tällä hetkellä Sakaguchin ja Mistwalkerin viimeisin peli. Elämänsä aikana Mistwalker on luonut myös sellaisia pelejä kuin Lost Odysseyn, Blue Dragonin ja The Last Storyn.

Silicon Studiosin viimeisin peli on ollut vuorostaan Bravely Defaultille jatkoa tarjoava Bravely Second. Se julkaistaan Euroopassa 3DS:lle tänä perjantaina.

Lähde: Silicon Studios, Gematsu

Lisää luettavaa