Final Fantasyn isä palkitaan elämäntyöstään pelialalla

Hironobu Sakaguchi tulee tänä vuonna vastaanottamaan elämäntyöpalkinnon Game Developers Choice Awards -gaalassa.

3.2.2015 20:14

Hironobu Sakaguchi on seuraava pelialan veteraani, joka tulee saamaan palkinnon elämäntyöstään Game Developers Choice Awards -palkintogaalassa. Pelinkehittäjien oma gaala järjestetään jälleen osana Game Developers Conference -tapahtumaa maaliskuussa.

Sakaguchi on eittämättä tänäkin päivänä tunnettu parhaiten Final Fantasy -sarjan isähahmona, eli hän on avannut portit myös sellaisten pelien kuten Chrono Triggerin, Vagrant Storyn ja Kingdom Heartsin syntyyn. Final Fantasyn syntytarina ja nimi ovat myös siitä erityisen kuuluisia, että Sakaguchi vannoi jättävänsä pelialan jo 80-luvulla taakseen, mikäli sarjan ensimmäinen osa ei olisi ottanut tuulta alleen.

Nykyään mies työskentelee omassa Mistwalker-pelistudiossaan. Studion peleihin luketuvat muun muassa Lost Odyssey, Blue Dragon, The Last Story ja Terra Battle.

– Mainekkaan ja kukoistavan uransa aikana Sakaguchi on luonut erään menestyksekkäimmistä viihdesarjoista koskaan ja auttanut roolipelien genreä löytämään paikkansa sekä Japanissa että myös muualla maailmassa. Pelimaailma on kuitenkin eniten velkaa Sakaguchille ja tämän tiimille pelitarinankerronnan nostamisesta grafiikan ja äänien veroiseen asemaan pelinkehityksessä, Game Developers Conference -tapahtumien johtaja Meggan Scavio summaa.

Sakaguchi on järjestyksessään 15. henkilö, joka tulee saamaan elämäntyöpalkinnon Game Developers Choice Awards -gaalassa. Aiemmin palkinnon ovat saaneet Ken Kutaragi (PlayStation), Ray Muzyka ja Greg Zeschuk (BioWare), Warren Spector (Deus Ex), Peter Molyneux (Populous), John Carmack (Doom), Hideo Kojima (Metal Gear), Sid Meier (Civilization), Shigeru Miyamoto (Super Mario Bros.), Richard Garriot (Ultima), Eugene Jarvis (Defender), Mark Cerny (Crash Bandicoot), Gunpei Yokoi (Game Boy, Metroid), Yuji Naka (Sonic the Hedgehog) sekä Will Wright (The Sims).

Elämäntyöpalkinnon saajat valitsee Game Developers Choice Awardsin neuvontakomitea. Siihen lukeutuvat muun muassa Valven Doug Lombardi, Microsoftin Chris Charla, Arkanen Harvey Smith sekä itsenäiset pelialan ammattilaiset Ralph Koster ja Erin Robinson.

Lähde: Gamasutra

Lisää luettavaa