Final Fantasy XV on rikkonut uuden myyntirajapyykin vielä näin reilun viiden vuoden iässä. Pelin virallinen japaninkielinen Twitter-tili on ilmoittanut, että maailmanlaajuisesti peliä on kaupiteltu maailmalla yhteensä kymmenen miljoonaa kappaletta.

Käytännössä myyntiluku kattaa yleensä sekä fyysiset toimitukset että kaupaksi menneet digitaaliset kappaleet.

Square Enix ei ilmoittele erityisen aktiivisesti Final Fantasy -sarjansa myyntilukuja. Kymmenen miljoonan rajan rikkominen ei ole kuitenkaan luksusta, josta kaikki pääsarjan osat ovat elinaikanaan päässeet nauttimaan.

Ensimmäisen vuorokauden aikana vuonna 2016 Square Enix ilmoitti toimittaneensa Final Fantasy XV:tä maailmaan viiden miljoonan kappaleen edestä. Reilun kuukauden sisällä pelin toimitusten kerrottiin yltäneen kuuteen miljoonaan.

Saatavilla Final Fantasy XV on tätä nykyä PS4:lle, Xbox Onelle, pc:lle ja Stadialle. Luonnollisesti taaksepäin yhteensopivuudella peliä voi pelata toki myös PS5:llä ja Xbox Seriesillä. Peli on ollut saatavilla myös Game Passin ja PlayStation Plus Collectionin kautta, joskaan täysin selvää ei ole, onko niitä laskettu mukaan myyntilukuihin.

Pelisarjaa seuraavaksi jatkavalla Final Fantasy XVI:lla ei ole toistaiseksi julkaisuajankohtaa. Peliä olisi tarkoitus esitellä kuitenkin vielä lähitulevaisuudessa ainakin uuden trailerin voimin.

Lisää luettavaa