Final Fantasy XIV:n valtaisa suosio muuttui ongelmaksi – pelin myynti ja mainostus keskeytetään palvelinruuhkien vuoksi

Aktiiviset kuukausimaksua maksavat pelaajat saavat 14 päivää peliaikaa hyvityksenä tilanteesta.

16.12.2021 20:34

Massiiviroolipeli Final Fantasy XIV:n tuore Endwalker-laajennus sai julkaisunsa joulukuun alussa, minkä myötä kiinnostus peliä kohtaan on kasvanut jälleen räjähdysmäisesti. Suosio on ollut itse asiassa niinkin suurta, että Square Enix on ilmoittanut pysäyttävänsä toistaiseksi pelin mainonnan ja muutamien eri versioiden myynnin, kunnes sen kohtaamat ruuhkaongelmat tasaantuvat.

Myynnin ja jakelun keskeytys koskevat Final Fantasy XIV:n fyysisiä sekä digitaalisia Starter Edition– ja Complete Edition -versioita. Käytännössä siis täysin uusien FFXIV-käyttäjien tuloa pyritään ensisijaisesti rajaamaan tällä hetkellä. Myös Final Fantasy XIV:n mittavan kokeiluversion uudet rekisteröinnit lakkautetaan toistaiseksi.

Kokeiluversioon kirjautumisia rajataan näin ollen niitäkin vähemmän ruuhkaisille yö- ja aamutunneille. Tuolloinkin kuukausimaksua maksavat käyttäjät ovat silti jonotuslistoilla aina etusijalla.

Toimenpide ei ole suoranaisesti ensimmäinen laatuaan Final Fantasy XIV:n historiassa. Esimerkiksi kesällä Square Enix lakkasi myymästä peliä omalla kauppapaikallaan pelin palvelinten ruuhkautumisen myötä.

Pelin tuottaja ja ohjaaja Naoki Yoshida pahoittelee asiasta niin uusia potentiaalisia pelaajia kuin Square Enixin jälleenmyyjäkumppaneitakin. Hän myös huomioi, että pelin uusien mainosten lähettäminen pysäytetään sekin toistaiseksi.

Final Fantasy XIV:ää jo pelaaville Yoshida lupaa aktiivisen tilauksen omaaville käyttäjille 14 päivää ylimääräistä peliaikaa. Jo aikaisemmin pelaajille on luvattu myös erillistä seitsemän päivän lisäaikahyvitystä.

Mitä tulee Final Fantasy XIV:n päivitysaikatauluun, ei ruuhkatilanteen ole määrä vaikuttaa uutta sisältöä koskeviin julkaisusuunnitelmiin. Päivitys 6.05 on siis esimerkiksi yhä määrä julkaista tammikuun 4. päivä ellei jotain suuria ongelmia satu vielä ilmenemään.

Lähde: Lodestone

Lisää luettavaa