Final Fantasy XIV:n beetatesti lähestyy – näin homma hoituu

Uudistettu Final Fantasy XIV lähestyy testausvaihettaan, joka koostuu Square Enixin mukaan neljästä osasta.

27.12.2012 13:32

Square Enix on jakanut yksityiskohtia Final Fantasy XIV: A Realm Reborn -massiiviroolipelinsä tulevasta beetatestauksesta. Testaaminen aloitetaan näillä näkymin helmikuun puolessa välissä ja se koostuu neljästä vaiheesta.

Ensimmäinen vaihe kestää kaikkiaan 2-4 viikkoa ja tarjoaa pelaajien käyttöön rajatun osan peliä. Tuolloin testettavana on pc-versio, jonka avulla on tarkoitus erityisesti tasapainottaa pelin ydinmekaniikkoja.

Toinen vaihe alkaa noin 1-2 viikkoa ensimmäisen jälkeen Squaren tehtyä tarvittavat korjaukset peliin. Uusi vaihe koskee myös pc-versiota, tarjoaa ihmeteltäväksi joukon uusia osa-alueita ja kestää 1-3 viikkoa. Tuolloin erityisesti tutkitaan peliohjainten toimivuutta.

Kolmas vaihe alkaa jälleen noin parisen viikkoa kestävien korjausten jälkeen ja sisältää myös uusia ominaisuuksia. Kyseisessä vaiheessa pelin datakeskuksia löytyy myös Japanin ulkopuoleltakin tuoden näin maailmanlaajuisen testaamisen osaksi prosessia. Myös PlayStation 3 -versio napataan testiin mukaan. Vaihe kestää 1-3 viikkoa.

Kolmosvaihetta seuraa jälleen viikon tai pari vievä korjaus, jonka jälkeen on viimeisen vaiheen vuoro. Tuolloin pelin beetasta on tarkoitus tehdä avoin ja siitä saa puhua avoimesti. Vaihe kestää 1-2 viikkoa, eikä siinä käytettyjä hahmoja enää poisteta aiempien vaiheiden tapaan.

Testausta varten Square Enix avaa tammikuussa erillisen sivuston, jossa voi ilmoittautua mukaan beetaan. Testaajilta vaaditaan Square Enix -käyttäjätunnus.

Tarkempia yksityiskohtia testauksesta ja sen vaiheista voi lukaista pelin Lodestone-sivuilta.

Final Fantasy XIV: A Realm Rerborn on tarkoitus julkaista samaan aikaan sekä pc:lle että PlayStation 3:lle. Kyseessä on uusi hienosäädetty peli, joka saapuu paikkaamaan heikosti vastaanotetun alkuperäisen Final Fantasy XIV:n.

Ohessa tuorein video pelistä.

Linkki pelivideoon

Lisää luettavaa