Final Fantasy XIV: A Realm Rebornin betassa miljoona rekisteröitynyttä

Final Fantasy XIV:n uudistuneessa betassa käy kuhina.

3.7.2013 21:11

Uudistuneen Final Fantasy XIV -verkkopelin betatesti vetää yleisöä. Square Enix eilen lähettämän tiedotteen mukaan pc:lle ja PlayStation 3:lle ilmestyvän Final Fantasy XIV: A Realm Rebornin betaan on kirjautunut jo miljoona pelaajaa.

Massiiviverkkoroolipelin tuoreempi versio on päivittynyt runsaasti alkuperäisestä Final Fantasy XIV -pelistä, joka julkaistiin murskakritiikin saattelemana pc:lle vuonna 2010. Ulkoasun lisäksi A Realm Reborn -versiossa on viilailtu pelimekaniikkaa muun muassa Limit Break -hyökkäyksillä sekä varustejärjestelmällä, jonka avulla pelaajat voivat hyödyntää kaikkia pelin hahmoluokkia samalla hahmolla. Lisäksi PS3- ja pc-pelaajat voivat pelata peliä keskenään.

Projekti onkin Square Enixille tärkeä, sillä heikko alkuperäinen peli ryvetti sarjan mainetta melkoisesti. A Realm Reborn onkin useiden lähteiden mukaan pistetty yhtiön sisällä muiden projektien edelle, mikä on näkynyt muiden pelien julkaisupäivien siirtymisenä.

Tero Lehtiniemi kirjoitti huhtikuun Pelaaja-lehdessä Final Fantasy XIV: A Realm Reborn -esibetavaikutelmistaan seuraavanlaisesti.

– Esibetaversion perusteella luvassa on tuttua ja turvallista verkkoroolipelaamista. Suuri tarina jäi parin tunnin pelaamisella avautumatta, ja testattu luolastokin oli pieniä aivojumppaelementtejä lukuun ottamatta peruskauraa. Mekaniikka kuitenkin toimi ja peli on kaunis kuin karkki. Tehtäviä oli reilusti, joskin ainakin alkuvaiheessa niiden tavoitteet olivat tuttuja ja yksinkertaisia, lähinnä erilaisten hirviöiden tappamista ja esineiden keräämistä. Tarkempi analyysi vaatisi luonnollisesti kymmenien tuntien perehtymistä asiaan, mutta Final Fantasy XIV on joka tapauksessa vaikuttava projekti – siitä huokuvat usko omaan asiaan ja suuri vaivannakö.

Tarkemman analyysin voi tehdä joko osallistumalla betaan tai odottamalla, että peli julkaistaan kokonaisuudessaan elokuun 27. päivä sekä pc:lle että PlayStation 3:lle. Verkkopeli saapuu myöhemmin myös PlayStation 4:lle, jolle PS3-version omistajat voivat halutessaan siirtää pelitilinsä.

Betaan voi vuorostaan hakeutua täällä.

Lähde: Square Enix

Lisää luettavaa