Final Fantasy VII Remaken kehitysjärjestelyt muuttuvat, ulkopuolista kehitysapua karsitaan

Square Enix on keskittynyt Final Fantasy VII Remaken kehitystä yhtiön sisälle. Aiemmin myös esimerkiksi CyberConnect2:lla oli suuri rooli kehityksessä.

29.5.2017 17:10

Square Enix on laitellut uusiksi tapaa, jolla Final Fantasy VII Remake on saamassa syntynsä. Kun projekti paljastettiin alunperin vuonna 2015, kerrottiin Naruto-peleistä ja Asura’s Wrathista tunnetun CyberConnect2:n olleen vahvasti mukana kehitystyössä. Nyt projekti on siirretty kuitenkin kehitettäväksi pääasiallisesti Square Enixin sisälle.

Tieto on tullut julki Squaren hiljattaisessa Mobius Final Fantasya koskeneessa japaninkielisessä verkkolähetyksessä. Siinä pelin projektijohtaja Naoki Hamaguchi ilmoitti liittyneensä osaksi Final Fantasy VII Remaken kehitysjohtoa ja että pelin työstäminen on siirretty Squaren sisälle, jotta yhtiö voisi olla paremmin vastuussa sen laadusta ja tasaisesta kehitysaikataulusta.

Täysin selvää ei ole vielä, onko CyberConnect2 jatkossa tyystin ulkona projektista. Muutoksen vaikutuksista pelin suuntaankaan ei ole tietoa.

Toistaiseksi Final Fantasy VII Remakesta tiedetään hyvin vähän. Siitä on julkaistu hyvin hajanaisesti pelikuvaa, joka on vahvistanut pelin ottavan hieman toiminnallisemman otteen kuin alkuperäinen teos. Ohjausvastuita projektista hoitelee Kingdom Hearts -sarjaakin vetävä Tetsuya Nomura.

Ainakin jossain muodossa Remakeen olisi tarkoitus päästä Square Enixin mukaan käsiksi seuraavan kolmen vuoden sisällä. Suunnitelmissa Squarella on ollut jakaa Remake useampaan peliin.

Lähde: Gematsu, FF-Reunion

Lisää luettavaa