Ensimmäiset kuusi Final Fantasy -sarjan pääosaa ovat saamassa uuden julkaisun pc:llä ja mobiililaitteilla. Tämä tapahtuu niin sanotun Pixel Remaster -brändäyksen alla, joskin toistaiseksi on vielä epäselvää, mitä se tarkalleen ottaen tarkoittaa.

Julkistus tapahtui osana häkellyttävän lyhyttä puoliminuuttista traileria, jossa uusista versioista nähtiin vain hyvin rajattu ja pikainen vilaus. Sen ohella Square Enix on kuvaillut uusia versioita lähinnä toteamalla, että odottaa sopisi pikselintarkkaa kasvojenkohotusta alkuperäisistä peleistä.

Pixel Remaster -versiot saattavat hyvinkin olla Squaren vastaus kritiikkiin, jota kaksiulotteisten Final Fantasyjen viimeisimmät uusiojulkaisut ovat keränneet pc:llä ja mobiililaitteilla jo pidemmän aikaa. Klassisen pikseliulkoasun sijaan niiden hahmomallit ja ympäristöt kun ovat nojanneet uusittuun taiteeseen, joka ei ole hivellyt juuri kenenkään silmiä.

Pixel Remaster -julkaisuille ei ole toistaiseksi annettu julkaisuajankohtaa. Aikeena Squarella olisi julkaista kaikki pelit erillään toisistaan, eli saataville ei kannata odottaa kaikki pelit yhteen kokoavaa kokoelmapakettia.

Lisää luettavaa