Final Fantasy -julkaisija sujauttaa jalkansa joukkorahoitusoven väliin

Square Enix haluaa päästä mukaan joukkorahoitusbuumiin avustajan asemassa. Uuden Collective-ohjelmansa avulla se pyrkii tarjoamaan sekä tukea että palautetta kehittäjille, jotka ovat kiinnostuneita rahoitusmallista.

9.10.2013 00:25

Pelien joukkorahoitus on ollut huima ilmiö viimeisen puolentoista vuoden ajan ja miksipäs ei: parhaimmassa mahdollisessa tilanteessa kehittäjät saavat haltuunsa tukun rahaa työstääkseen haluamansa pelin ilman huolta julkaisijoista.

Japanilaispelitalo Square Enix kokee kuitenkin, että suuremmatkin yhtiöt voisivat liittyä osaksi joukkorahoitusprosesseja. Tämän ajatuksen myötä se julkisti tiistaina yhteistyössä joukkorahoituspalvelu Indiegogon kanssa Collective-ohjelman, jonka tarkoituksena on auttaa rahoitusmallista kiinnostuneita kehittäjiä saavuttamaan unelmansa.

Collective toimii siten, että kehittäjät voivat ilmaiseksi tietyt ehdot hyväksymällä antaa peli-ideansa pelaajista koostuvan yhteisön arvioitavaksi. 28 päivän palautteenannon jälkeen Square katsoo itse, josko annettu palaute on tarpeeksi positiviista, ja arvioi sitten, olisiko kehittäjillä rahkeita tehdä sitä, mitä he lupaavat.

Ongelmien ilmetessä Square pyrkii myös neuvomaan, mitä kehittäjien olisi syytä tehdä asialle.

Mikäli kaikki nämä vaiheet menevät läpi, voi peliprojekti aloittaa rahankeruun Indiegogon kautta tietäen samalla, että Square Enix on tarjoamassa sille tukea esimerkiksi digitaalisen jakelukanavan muodossa. Pelisivusto Gamasutran haastattelun mukaan Square pyrkii myös varmistamaan, että valmiin pelin myynneistä suurin lohko menee nimenomaan kehittäjien taskuihin.

Mitä Square ikinä Collectiven kautta itse tienaa on tarkoitus käyttää ohjelman itsensä rahoittamiseen.

Mielenkiintoisena yksityiskohtana Collectiven kautta Square on tarjoamassa kehittäjille mahdollisuuden työstää pelejä, jotka hyödyntävät jotakin vanhempaa Eidos Interactivelle kuuluvaa pelisarjaa. Varmaa ei kuitenkaan vielä ole, mitä pelisarjoja Square tarkalleen uskaltaakaan antaa kehittäjien käyttöön.

Lisätietoja ohjelmastaan Square Enix on jakamassa marraskuun GDC Next -tapahtumassa.

Lähde: Gamasutra, Square Enix Collective

Lisää luettavaa