Final Fantasy -julkaisija taas voitolliseksi – länsimaisia verkkopelejä tulossa

Square Enix on onnistunut saamaan jalkansa jälleen vakaammalle maaperälle viimevuotisen järistyksen jälkeen. Kiitosta kelpaa antaa varsinkin Final Fantasy XIV:lle.

12.5.2014 20:06

Peliyhtiö Square Enix on onnistunut nostamaan itsensä jälleen voittojen makuun. Ilmoitettuaan vuosi sitten karvaasta 13,7 miljardin jenin nettotappioista, on yhtiö nyt tiedottanut, että sen maaliskuussa päättynyt viimeisin tilikausi nettosi sille nyt mukavat 6,6 miljardia jeniä (n. 46,9 milj. euroa).

Toisin kuin vuosi sitten, on Square Enix osoittanut nyt tyytyväisyyttä konsoli- pc-pelimyynteihinsä. Vaikka varsinaisia myyntilukuja ei ole julkistettu, vakuuttelee yhtiö, että niin Final Fantasy X/X-2 HD Remaster -kokoelma, uusin Thief, Tomb Raider: Definitive Edition kuin myös Final Fantasy XIV: A Realm Reborn ovat pärjänneet suotuisasti. Pelit saivat yhtiön jopa nostamaan tulosennustettaan hiljattain juuri ennen sen virallisen tilinpäätöksen valmistumista.

Huhtikuussa Square tiedotti, että Final Fantasy XIV on koonnut kasaan kaikkiaan kaksi miljoonaa rekisteröitynyttä käyttäjää.

Nyt käynnissä olevalta tilikaudelta Square Enix odottaa varsin vastaavanlaisia tuloksia, joskin kepein varauksin. Yhtiön mukaan sillä on seuraavaksi hihassaan erityisesti muutama suuren mittakaavan verkkopeli, joiden kehityksestä ovat vastanneet länsimaiset studiot. Square on myös ilmoittanut harkitsevansa edelleen tuovansa massiiviroolipeli Dragon Quest X:n Japanin ulkopuolelle, joskin ensisijaisesti ajatus taitaa koskea lähinnä Kiinaa. Lähitulevaisuudessa Final Fantasy XIV tullaan saamaan nimittäin myös Kiinan maaperälle.

Myös mobiilialustat ovat Square Enixille edelleen suuri kiinnostuksen kohde. Paikkoin Japanissa julkaisunsa on saamassa muun muassa Final Fantasy: Agito.

Lähde: Square Enix (1), (2)

Lisää luettavaa