Final Fantasy IX pääsi viimein PlayStation-valtakunnan ulkopuolelle

Final Fantasy IX:n aika PlayStation-yksinoikeutena on ohi. Peli on nyt saatavilla mobiililaitteille ja onpa pc-versiokin edelleen tulossa.

11.2.2016 21:43

Square Enixin roolipelien ehdotonta parhaimmistoa edustava Final Fantasy IX ei ole enää PlayStation-yksinoikeus. Kuluvalla viikolla peli rantautui virallisesti niin iOS- kuin Android-laitteillekin, joilla siitä pyydetään oletuksena noin 21 euroa. Aina helmikuun 21. päivään asti sen voi tosin napata myös 17 euron alennushintaan.

Mobiililaitteilla Final Fantasy IX:ää on ehostettu hieman entisestä. Huomattavin ero pelin alkuperäiseen PlayStation-versioon on tietysti hieman terävöitetympi ulkoasu, mutta onpa se samalla varustettu nyt myös automaattitallennusominaisuudella ja pilvitallennustuella. Pelistä löytyy nyt myös niin sanottuja boostausominaisuuksia, joilla pelaajat voivat halutessaan nostella esimerkiksi pelihahmojen tasoja ja varallisuutta mielin määrin, jos pelin järjestelmillä huvittaa vain kikkailla tai meno muuten vain tuntuu liian haastavalta. Myös pelin nopeuden lisääminen onnistuu toki sekin.

Vielä jossain vaiheessa Final Fantasy IX:n on määrä saapua edellä mainittujen ominaisuuksien kera myös Steamiin. Square Enix ei ole vielä vain tarkentanut, milloin näin on tapahtumassa.

Lähde: Google Play, iTunes

Lisää luettavaa