Final Fantasy 7 -uusioversioiden suosio hiipuu – Final Fantasy 7 Rebirth jäi reilusti jälkeen edeltäjänsä myynneistä

Final Fantasy 7 Rebirthin myynnit eivät näytä lupaavalta.

16.4.2024 08:00

Final Fantasy 7 Rebirth näyttää jääneen jälkeen myyntiodotuksistaan.

Square Enixin suositun roolipelisarjan uusin ja Final Fantasy 7 -uusioversiotrilogian toinen osa julkaistiin helmikuun lopussa PS5:lle. Vaikka pelin arviomenestys on ollut mairittelevaa, ei se näytä riittäneen myyntimenestyksen takaamiseen.

Analyytikkofirma Niko Partnersin johtaja Daniel Ahmad kertoo Final Fantasy 7 Rebirthin myyntien jääneen reilusti sarjan edellisen osan, vuonna 2020 ilmestyneen Final Fantasy 7 Remaken, myyntiluvuista. Ahmadin mukaan Rebirthin myynnit ovat olleet vain noin puolet Remaken vastaavan ajanjakson myynneistä. Lisäksi Ahmad kertoo julkistamattomiin myyntitilastoihin viitaten Rebirthin pitkän jänteen myyntien jääneen myös jälkeen edeltäjästään.

Julkaisija Square Enix ei ole julkistanut Final Fantasy 7 Rebirthin myyntilukuja. Yhtiö kertoi Final Fantasy 7 Remaken ylittäneen 3,5 miljoonan kappaleen myynnit kolmessa päivässä ja 5 miljoonan kappaleen myynnit neljässä kuukaudessa. Näin ollen Rebirth lienee tähän mennessä Ahmadin väitteiden valossa myynyt parisen miljoonaa kappaletta.

Lähde: VGC

Lisää luettavaa