Final Fantasy VI:een uutta eloa iOS:llä ja Androidilla

Vanhojen Final Fantasyn tuuppaaminen Android- ja iOS-alustoille jatkuu Squaren toimesta vielä tänä vuonna. Seuraavaksi on kutosen vuoro.

10.10.2013 20:31

Square Enix jatkaa klassisten Final Fantasyjen tuomista kännyköille ja tableteille. Final Fantasy V:n saavuttua Android- ja iOS-laitteille aikaisemmin tänä vuonna, on seuraavaksi viimein Final Fantasy VI:n vuoro.

Uusille alustoille Super Nintendo -klassikko kääntyy muutamien muutoksien johdattelemana. Kosketusnäyttökontrollien ohella ainakin pelin ulkoasua hiotaan hieman sopivammaksi alustoille, minkä ohella tasojen keruun pitäisi olla myös jollain asteella hieman kevyempää kuin aiemmin.

Julkaisunsa tuore mobiiliversio on näkemässä talvella.

Mitä Square sitten aikoo tehdä pääsarjan porttausten kanssa tulevaisuudessa lienee vielä hieman auki. Haastattelussaan Polygon-sivuston kanssa Square Enix -tuottaja Takashi Tokita totesi hiljattain, että pelien kuten Final Fantasy VII:n, VIII:n ja IX:n kääntäminen mobiilialustoille vastaavalla tavalla voisi vielä onnistua, mutta se olisi reippaasti vaativampaa. Näin ollen ainakaan lähitulevaisuudessa niistä ei välttämättä kannata odottaa versioita kosketusnäytöille.

Lähde: Square Enix Blog, Polygon

Lisää luettavaa