Final Fantasy III raataa tiensä Steamin valikoimiin

Hieman hajanaisesti lännessä nähty Final Fantasy III saa Square Enixilta pc-käsittelyn.

9.5.2014 17:58

Square Enix on tuomassa Final Fantasy III:n pc:lle. 13 euron hintaan myytävä pelin versio ei ole saanut vielä julkaisupäivää, mutta sen Steam-sivu on kylläkin jo aukeutunut.

Pc:lle saatava Final Fantasy III on jälleen yksi vuonna 2007 nähtyyn pelin DS-versioon osittain perustuva seikkailu. Peli hyödyntää Steamissa näin ollen siis 3D-grafiikkaa, jota on luonnollisesti hiottu myös hieman tarkemmaksi sitten käsikonsolivuosien. Myös Steam-saavutuksia ja -keräilykortteja on luvassa.

Kaikista Final Fantasy -pääsarjan osista Final Fantasy III on ollut yksi niistä satunnaisemmin julkaistuista fantasiaseikkailuista. Vaikka se alkujaan debytoi Nintendon Famicon-koneella jo vuonna 1990, saatiin se länteen nimenomaan vasta juuri DS-version myötä. Myöhemmin kyseistä 3D-versiota on taiteiltu myös Ouyalle, PSP:lle sekä iOS-, Android, ja Windows Phone -laitteille.

Koko Final Fantasy -sarjan historian kannalta III on ollut varsin merkittävä siihen nähden, että se esitteli sarjaan ammattijärjestelmän, jonka myöhemmin muun muassa Final Fantasy V otti varsin tehokkaasti omakseen. Peli on myös näin ollen ensimmäinen sarjan peli, jossa nähtiin mukana muun muassa Summon-kyky.

Lähde: Square Enix

Lisää luettavaa