Far Cry 4, The Crew ja Assassin’s Creed Unity hävisivät Steamista (päivitetty)

Onko Ubisoft aloittanut Steam-paon? Joukko ranskalaisjulkaisijan uutukaisista on kadonnut nimittäin palvelusta.

7.11.2014 18:48

Päivitys 7.11. kello 20.20: Sekä Far Cry 4, Assassin’s Creed Unity että myös The Crew ovat palanneet Steamiin. Ubisoft ei ole kuitenkaan kertonut, miksi ne alun alkaen katosivat Steamista.

Alkuperäinen uutinen 6.11.:Ubisoftin loppuvuoden suurpelit Assassin’s Creed Unity, Far Cry 4 ja The Crew eivät ole enää ennakkotilattavissa Steamin kautta. Katoaminen havaittiin ensin Iso-Britannian kauppapaikalla torstaina, mistä kato näyttää levinneen myöhemmin myös muualle Eurooppaan ja aina Yhdysvaltoihin asti.

Ubisoft on julkaissut lausunnon tapahtumasta brittiläiselle pelisivusto PCGamesN:lle, mutta kovin epämääräiseen sävyyn.

– Olemme käyneet keskusteluja Valven kanssa Assassin’s Creed Unitysta, mutta tällä hetkellä peliä ei ole saatavilla lainkaan Steamin kautta Britanniassa. Tällä välin pelin digitaalista versiota havittelevat brittiasiakkaat voivat kääntyä Uplay-kaupan, vähittäiskauppojen tai toisten digitaalisten jakelijoiden puoleen, Ubisoft kertoi.

Ainakin GreenManGamingista ja GamersGatesta pelien digitaaliset versiot ovat vielä saatavilla.

Tapahtuma on erikoinen siihen nähden, että peleistä Assassin’s Creed Unityn on määrä saada julkaisunsa jo ensi viikolla. Pelien vetäytyminen Steamista herättääkin nyt kysymyksiä siitä, onko Ubisoft tekemässä pikkuhiljaa täyttä siirtymää kohti omaa Uplay-palveluaan. Aikaisemmin jo esimerkiksi Electronic Arts on keskittynyt jakelemaan pc-pelejään oman Origin-palvelunsa kautta Steamin sijaan.

Useat Steamissa jo aiemminkin kaupatut Ubisoft-pelit ovat vaatineet Uplayn toimiakseen.

Lähde: PCGamesN, Giant Bomb

Lisää luettavaa