Viime viikolla ilmestynyt Uncharted 4: A Thief’s End ei ole saamastaan riemuvastaanotosta huolimatta säästynyt kritiikiltä.

Vaikka vastarannan kiiskit ovat täysin luonnollinen ilmiö, eivät pelin fanit näytä nielleet soraääniä kovin mielellään. Noitavainon kohteeksi joutui viikonloppuna Washington Postin kyllästyneeseen sävyyn kynäilty peliarvostelu, joka polkee maanrakoon paitsi sarjan tuoreimman osan, myös koko sitä edeltäneen trilogian. Uncharted 4 näyttää tekstin perusteella lyöneen huteja toimittajan silmissä niin esteettisellä kuin pelimekaanisellakin osastolla.

Toimittajan kanssa eri mieltä olevat fanit ovat nyt panneet pystyyn epävirallisen adressin, joka pyrkii pyyhkimään tekstin arvostelujen keskiarvoa mittaavalta Metacritic-sivustolta. Metacriticin laskelmat antavat pelille huimat 93 pistettä sadasta, mutta ilmeisesti keskiarvo nousisi vielä pisteellä ilman Washington Postin poikkeusarvosanaa.

– Mies saa ilmaista mielipiteensä, mutta arvosteluihin tulisi suhtautua kunnioituksella ja ammattitaidolla. Metacriticin kaltaisten suurten ja tärkeiden verkkosivujen ei tulisi ottaa häntä vakavasti. Arvostelu tahraa pelin virheettömän maineen täysin syyttä, adressin aloittanut Dimitris Xorikos perustelee näkemystään.

Kampanjoitsijoiden puolustukseksi mainittakoon, ettei Metacriticin vihatun arvostelun kylkeen liimaaman 40 pisteen arvosanan alkuperä ole täysin selvillä, sillä Washington Post itse ei pisteytä arvostelujaan verkkosivuillaan. Lisäksi lehti on julkaissut kriittisen arvostelun ohella toisen, vaihtoehtoisen tekstin, joka ylistää peliä tavallisempaan tapaan maasta taivaisiin.

Noin vuorokauden toiminnassa ollut adressi on jo kerännyt yli 2500 nimeä, ja se on saanut tukea muun muassa myös pelin toista pääosaa näytelleeltä ääninäyttelijälegenda Troy Bakerilta. Washington Post ja Metacritic ovat kuitenkin toistaiseksi jättäneet sen julkisesti huomiotta.

Adressia voi tutkailla halutessaan täältä.

Lähde: Washington Post, Petition.org, DualShockers

Lisää luettavaa