Fallout- ja The Elder Scrolls -sarjojen avainkehittäjä palkitaan elämäntyöstään

Seuraava pelinkehittäjien omassa Game Developers Choice Awards -gaalassa elämäntyöstään palkittava kehittäjä on Bethesdan Todd Howard.

6.2.2016 00:13

Bethesda Softworksilla yli 20 vuotta vaikuttanut pelisuunnittelija Todd Howard palkitaan maaliskuussa elämäntyöstään pelinkehittäjien omassa Game Developers Choice Awards -gaalassa.

Howard on viimeisimpänä tullut monille tutuksi Fallout 4:n ohjaajana, minkä ohella hän oli mukana vetämässä myös Fallout 3:a ja kolmea viimeisintä The Elder Scrolls -sarjan pääosaa. Uransa alkupuolella hän toimi myös osana esimerkiksi The Elder Scrolls II:n kehitystiimiä ja olipa hän mukana valmistelemassa myös The Terminator: Future Shockia, joka oli yksi ensimmäisiä hiirtä tähtäämiseen käyttäneitä ensimmäisen persoonan räiskintäpelejä.

Elämäntyöpalkinnolla Game Developers Choice Awards -gaalan neuvontakomitea on erityisesti halunnut osoittaa kunnioitusta kaikelle sille työlle, mitä Howard ja hänen tiiminsä ovat tehneet avoimen maailman roolipelien parissa. Varsinkin Howardin ja kumppaneiden luomien maailmojen yksityiskohtaisuus saa kiitosta.

Howard on järjestyksessään 17:s palkinnon vastaanottava kehittäjä. Häntä aikaisemmin vastaavan palkinnon ovat viimeisen 16 vuoden aikana saaneet niin Hironobu Sakaguchi (Final Fantasy), Ken Kutaragi (PlayStation), Ray Muzyka ja Greg Zeschuk (BioWare), Warren Spector (Deus Ex), Peter Molyneux (Populous), John Carmack (Doom), Hideo Kojima (Metal Gear), Sid Meier (Civilization), Shigeru Miyamoto (Super Mario Bros.), Richard Garriot (Ultima), Eugene Jarvis (Defender), Mark Cerny (Crash Bandicoot), Gunpei Yokoi (Game Boy, Metroid), Yuji Naka (Sonic the Hedgehog) sekä Will Wright (The Sims).

Game Developers Choice Awards -gaala järjestetään tänä vuonna 17. maaliskuuta kello puoli viideltä aamulla Suomen aikaan. Gaala on jälleen osa San Franciscossa pidettävää viisipäiväistö Game Developers Conference -kehittäjätapahtumaa.

Lähde: GDC

Lisää luettavaa